van der Horst

Reiter met 4 KTM’s naar EK GT4 - Interesse in Belgian GT4

KTM X-Bow GT4
KTM X-Bow GT4
Nadat Reiter Engineering de vorige twee jaren in het kader van de GT4 European Series Northern Cup acht KTM X-bow inzette in het kader van het Reiter Young Stars project, mikt het team dit jaar op de algemene titel in zowel de Silver als de Pro-AM klasse. Reiter Engineering zal daarom in alle manches van de GT4 European Series aan de start komen met vier KTM X-bow GT4.
KTM X-BOW GT4
KTM X-BOW GT4
In 2016 eindigden RYS team Hohenberg rijders Mads Siljehaug en Maciej Dreszer als tweede in het eindklassement van de Northern Cup en verleden jaar pakte RYS Team Kiska rijder Lenny Marioneck de derde plaats in de eindstand. Ook onze landgenoot Jamie-Jason Vandenbalck gooide hoge ogen in de  Reiter Young Stars Cup. Sportdirecteur Tomas Enge is er dan ook van overtuigd dat het team met de vernieuwde X-bow GT4 bij de kanshebbers op de titel behoort. Vier wagens worden dan ook ingezet in de GT4 European Series voor nog te bepalen rijders.

Reiter Young Stars programme - KTM X-Bow GT4
Reiter Young Stars programme - KTM X-Bow GT4
Ook in de nieuwe GT4 Central European Series zal Reiter Engineering vier KTM X-bow inzetten met als doel de titel in zowel de Pro-Am en de Am klasse. Aangezien de kalender voor Belgische GT4 serie bestaat uit een combinatie van races uit de European Series en de Central European Series, overweegt Reiter Engineering momenteel om ook in die serie aan de start te komen.


Foto's: Reiter Engineering



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in FIA GT4 op vrijdag 5 januari 2018.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons