van der Horst

René Rast en Audi uit elkaar

René Rast
René Rast
Als een donderslag bij heldere hemel maakte René Rast vandaag bekend dat hij na dit seizoen Audi gaat verlaten. De Duitser is een vaste waarde bij de Duitse constructeur sinds 2011 en verdedigde de voorbije twaalf jaar het merk met de vier ringen in verschillende kampioenschappen. Rast is met de DTM aan zijn laatste wapenfeit bezig voor Audi, alvorens hun wegen scheiden eind dit jaar.
Rast pakte vandaag zijn derde DTM-titel
Rast pakte vandaag zijn derde DTM-titel
Audi en René Rast waren de laatste jaren niet van elkaar weg te denken. Rast won verschillende grote wedstrijden voor het merk in de Audi R8 LMS GT3, waaronder tweemaal de 24 Hours of Spa, de 24 Uur van de Nürburgring en de Rolex 24. Zijn grootste prestatie was in de DTM, ten tijde van de Class 1-wagens, waar hij drie titels behaalde. Helaas sloot hij naast dat DTM-tijdperk, ook het LMP1-project en het avontuur in de Formule E af. Rast werkt wel het huidige DTM-seizoen nog af, alvorens hij het merk uit Ingolstadt verlaat.

Wat de toekomst brengt voor de snelle Duitser, is nog niet geweten, maar hij wordt de laatste tijd wel gelinkt aan McLaren. Daar zou hij instappen in hun nieuwbakken Formule E-team, al moet dit nog bevestigd worden door het merk uit Woking.

Foto's: Arne Simons - Georges de CosterDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Circuit Internationaal op dinsdag 16 augustus 2022.
  • NASCAR American Festival

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons