van der Horst

Rentree Billy Monger in de autosport stap dichterbij

Billy Monger
Billy Monger
Het heeft er alle schijn van dat “comeback kid” Billy Monger zijn rentree in de autosport maakt en dat bij de equipe van Carlin in het Britse Formule 3 kampioenschap. Het team van Carlin heeft volgens onze collega’s van Autosport.com deze week toestemming gekregen van Motorsport Vision, de organisator van het BRDC British Formula 3 Championship, om eventueel een aangepaste vierde auto in te schrijven voor Billy Monger.

Billy Monger - Carlin
Billy Monger - Carlin
Gewoonlijk is de regel voor het British F3 dat iedere formatie drie wagens mag inschrijven en die zijn bij het team van Carlin reeds volzet. Speciaal voor Billy Monger, die in april 2017 als gevolg van een zware crash in een F4-race zijn beide onderbenen verloor, heeft de formatie uit Farnham een Formule 3-bolide aangepast. De eenzitter is zodanig voor de 18-jarige Brit geschikt gemaakt dat hij gas kan geven met een peddel op het stuurwiel. Voor het remmen gebruikt hij nog steeds het gewone pedaal. Na een aantal geslaagde testritten van “Billy the Wizz”, wil Carlin de formulewagen eventueel gaan inzetten in het Britse F3 kampioenschap, mits de jonge piloot de benodigde financiën bij elkaar kan brengen.

“De regel is 3 rijders per team, maar in het bijzondere geval van Billy Monger willen we graag een uitzondering maken om zijn rentree in de autosport mede mogelijk te maken”, vertelt Motorsport Vision manager Giles Butterfield tegenover Autosport.com. “Er zijn nog wat onzekerheden, zoals hoe hij het gaat aanpakken en bekostigen. Maar iedereen hoopt dat hij bijtijds de middelen vindt om zijn grote droom waar te maken”.

Foto's: British F4 & British F3




Dit artikel werd gepubliceerd door Michel Helders in Circuit Internationaal op zaterdag 17 maart 2018.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons