van der Horst

Trophée des Fagnes: Revanche voor Stienes Longin & Thomas Piessens

Stienes Longin-Thomas Piessens
Stienes Longin-Thomas Piessens
Bij de seizoensopener voor het BGDC-kampioenschap in Zolder was het nog balen voor Stienes Longin en Thomas Piessens, maar afgelopen weekend mochten ze juichen. Hun eerste overwinning van het nog jonge seizoen is binnen en na het vallen van de finishvlag was de tevredenheid dan ook groot. De basis voor de overwinning werd al gelegd na 1 ronde, toen een pientere teamchef de strategie voor de wedstrijd aanpaste…
  • Shopa
Stienes Longin
Stienes Longin
Al tijdens die eerste ronde kwam de Safety Car op de baan en dat was het sein voor teamchef Hans Saenen om de BMW M3 E46 naar de pitlane te halen voor een eerste verplichte stop. Stienes Longin bleef aan het stuur en wachtte de nodige tijd af alvorens weer op de baan te gaan op een… 60ste plaats en achter de Safety Car. “De neutrale wagen bleef wel heel lang op de piste, zodat we niet echt snel plaatsen konden goedmaken”, verklaart Longin. “Maar we hadden een pitstop voor op de concurrentie en dat bleek lonend te zijn bij het verdere verloop van de wedstrijd. Onze bolide was ook perfect in orde na het harde werk van de afgelopen weken en Thomas reed een dijk van een wedstrijd. Hij stootte op het einde van de wedstrijd door naar de eerste plaats en bezorgde ons zo de eerste overwinning dit jaar.”

Thomas Piessens
Thomas Piessens
Opvallend was ook nu weer dat het werk van het LVR-team gesmeerd verliep. “Het is een echt team, het zijn geen ego´s. Iedereen weet wat er hem of haar te doen staat en net als mijn teamgenoot Thomas Piessens zijn ook de mensen van LVR stuk voor stuk teamplayers die hun verantwoordelijkheid opnemen”, besluit Stienes Longin.

De volgende meeting voor het BGDC-kampioenschap wordt verreden in het weekend van 1 en 2 mei op de omloop van Dijon (Fr.), waar twee manches van elk 120 minuten op het menu staan. Een week eerder gaat Stienes Longin met de Chevrolet SS van PK Carsport aan de slag in Valencia, tijdens het eerste treffen van de NASCAR Whelen Euro Series.

Stienes Longin pressSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belgian Gentlemen Drivers Club op dinsdag 7 april 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Trophée des Fagnes.
  • Oeste Kart

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons