van der Horst

Ricciardo krijgt ritje in NASCAR-wagen Dale Earnhardt Sr. als hij dit jaar op het podium staat

Daniel Ricciardo - McLaren
Daniel Ricciardo - McLaren
Als Daniel Ricciardo erin slaagt een podium te bemachtigen in zijn McLaren F1-bolide dit jaar, krijgt hij de kans van McLaren-CEO Zak Brown om een ritje te maken in de NASCAR-wagen van Dale Earnhardt Sr., de Australische held uit zijn kindertijd.
  • St. Paul
Ricciardo is geen onbekende in het maken van weddenschappen met zijn teambazen. Vorig jaar wedde de Australiër met Cyril Abiteboul dat de teambaas een tatoeage zou moeten laten zetten indien Ricciardo een podium zou rijden. Dat gebeurde uiteindelijk op de Nürburgring en in Imola. Dit jaar heeft Daniel Ricciardo duidelijk gemaakt dat er geen tattoo-weddenschap zal worden afgesloten met McLaren-CEO Zak Brown. Hij gaf wel al eerder toe dat hij voor een andere soort weddenschap zou gaan. "Ik weet dat hij een behoorlijk mooie autoverzameling heeft, dus misschien kunnen we gewoon wedden voor een van zijn auto's of zoiets", aldus de Australiër aan F1.com enkele weken geleden.

Thans heeft de McLaren-baas Ricciardo iets heel speciaals aangeboden als hij een podium behaalt voor McLaren: een rit in de Wrangler Chevrolet Monte Carlo uit 1984 van Dale Earnhardt Sr. Dat tweette Zak Brown na de race in Bahrein vorige week.

Een ritje in de NASCAR-stockwagen uit 1984 van Dale Earnhardt Sr. kan wel eens de perfecte motivatie blijken te zijn voor Ricciardo, die de #3 koos als zijn Formule 1-nummer als eerbetoon aan de overleden zevenvoudig NASCAR-kampioen.

Bovendien heeft de ex-Red Bull-rijder eerder laten doorschemeren dat hij een carrière bij NASCAR zou kunnen nastreven zodra zijn F1-dagen voorbij zijn. Nu lijkt het erop dat hij misschien niet lang hoeft te wachten op zijn eerste rit in een stockwagen.
  Foto: McLaren



Dit artikel werd gepubliceerd door Imaani Barée in Formule 1 op donderdag 1 april 2021.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons