van der Horst

Riyadh: Oliver Rowland topt de eerste training

Oliver Rowland - Mahindra Racing
Oliver Rowland - Mahindra Racing
Het nieuwe seizoen van de Formule E is officieel van start gegaan. De eerste vrije training in Riyadh zit er op en het was Oliver Rowland die de snelste tijd op de tabellen zette. De Brit kon met zijn Mahindra in laatste instantie nog de eerste plaats afsnoepen van António Félix da Costa (DS Techeetah), terwijl Jake Dennis (Avalanche Andretti) in de slotfase zich naar een derde plaats hees. Dat terwijl bij Mercedes-EQ de eerste vrije training nog niet van een leien dakje liep.
De eerste testdag voor Nyck de Vries begon in mineur, want al na vijf minuten raakte de uittredende wereldkampioen de muur omdat de baan zo vuil was, waarbij de ophanging geraakt was en hij niets anders kon doen dan de wagen te parkeren. Ook Stoffel Vandoorne kende een lastige training. De Rumbekenaar volgde ei zo na zijn teamgenoot door bijna op dezelfde plaats de muur te raken, al kon hij zich nog net corrigeren. In zijn inspanning om de snelste tijd op de tabellen te zetten, had hij minder geluk, want in de laatste hectometers werd hij gehinderd, wat resulteerde in een veertiende plaats.

Bij de rookies stak Dan Ticktum (NIO 333) er tot nu toe bovenuit met een dertiende plaats, hetzij bijna op een seconde van Rowland. Antonio Giovinazzi (Dragon / Penske Autosport) parkeerde zijn wagen als twintigste, net voor Oliver Askew (Avalanche Andretti), de derde rookie in het veld. Hiermee zit de eerste dag er al op en gaan ze vanaf 11:30 uur verder met de tweede vrije training.

Foto: Formula E: Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Formule E op donderdag 27 januari 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Riyadh 1.
  • Qvick Motors

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons