van der Horst

Roar before the Rolex 24: Porsche komt even piepen na dominantie Meyer Shank Racing

Porsche Penske Motorsports - Porsche 963
Porsche Penske Motorsports - Porsche 963
De tweede dag van de Roar before the Rolex 24 zit er op en voor het eerst kwam Porsche met de beste tijd bovenaan te staan en dat tijdens de nachtsessie. Al was de dagsessie nog steeds een kolfje naar de hand voor de Meyer Shank Racing Acura, waar Colin Braun en Tom Blomqvist wederom de snelste tijden in sessie drie en vier op de tabellen zetten. Maar op de avond was het Nick Tandy die de snelste tijd posteerde, al was dit wel in de regen.
BMW M Team RLL - BMW M Hybrid V8
BMW M Team RLL - BMW M Hybrid V8
Tijdens de dag bleven de Acura's de sessies domineren, want zowel in de voor- als namiddag stonden Meyer Shank Racing en Wayne Taylor Racing with Andretti Autosport bovenaan de tabellen. Dat terwijl achter hen Porsche en BMW the best of the rest waren, terwijl Cadillac geregeld achteraan te vinden was. Totdat de avond viel en de regensluizen open gingen. Welgeteld twee wagens in de GTP-klasse kwamen naar buiten, waardoor het Tandy lukte om de snelste tijd neer te zetten, voor Jack Aitken in de Action Express Racing Cadillac. Bij Acura besloot men zelfs om niet buiten te komen, net als bij Chip Ganassi Racing.

Wright Motorsports - Porsche 911 GT3 R (992)
Wright Motorsports - Porsche 911 GT3 R (992)
Terwijl in de GT-klasse de meeste constructeurs toch enige progressie maakten, was dit precies nog niet het geval voor alle Porsche 911 GT3 R (992)'s. In de voormiddag waren zelfs alle zeven exemplaren achteraan te vinden, terwijl het in de namiddag niet veel beter ging. Tijdens de avondsessie verliep het wel beter, al kwamen er in totaal maar 28 wagens van de 61 in actie. Tijdens dag waren het wel de Belgen Jan Heylen (Wright Motorsports) en Laurens Vanthoor (Pfaff Motorsports) die de beste tijden afleverden. De Iron Dames Ferrari met Sarah Bovy maakte wel een opmars naar het middenveld, terwijl Maxime Martin samen met Turner Motorsports nog wisselvallige resultaten behaalde. 

Tot slot waren het PR1/Mathiasen Motorsports, CrowdStrike Racing by APR en Era Motorsports die de toptijden klokten in LMP2, terwijl Andretti Autosport, Sean Creech Motorsports en FastMD Racing de snelste waren in LMP3. Vandaag is er nog één trainingsessie gepland, en direct erna de kwalificaties voor de wedstrijd volgende week. Deze vinden plaats om 19:45 uur Belgische tijd.

Foto's: Porsche AG - BMW MotorsportDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in IMSA WeatherTech SportsCar Championship op zondag 22 januari 2023 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Roar before the Rolex 24.
  • Belgian Truck GP

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons