van der Horst

Roar before the Rolex 24: zeven Belgen op de deelnemerslijst

2023 IMSA Roar before the Rolex 24
2023 IMSA Roar before the Rolex 24
Zoals de traditie het betaamt, start het IMSA-seizoen met de Roar before the Rolex 24, de testweek die de Rolex 24 at Daytona voorgaat. Sinds COVID vindt die steevast een week voor de grote race plaats. De inzet is nu al groot, aangezien de kwalificaties tijdens die week worden afgewerkt. Gisteren werd overigens de deelnemerslijst bekendgemaakt, met 59 wagens en al zeker zeven bevestigde Belgische namen.
Normaliter hadden 60 bolides op de lijst moeten staan, maar bovenop MDK Motorsports verliezen we met Kellymoss with Riley een tweede Porsche. Twee afzeggingen dus, maar met DragonSpeed in LMP2 ook een nieuwkomer. Bij de aanwezigen op de testdagen ook zeven landgenoten.

Porsche Penske Motorsports - Porsche 963
Porsche Penske Motorsports - Porsche 963
Beginnen doen we in de topklasse GTP, waar meteen vier landgenoten ingeschreven zijn. Alessio Picariello (Proton Competition) en Laurens Vanthoor (Porsche Penske Motorsport) zullen aanwezig zijn met de Porsche 963, terwijl Maxime Martin en Dries Vanthoor (beiden BMW M Team RLL) de BMW M Hybrid V8 zullen besturen, in een veld van tien bolides. De volgende landgenoot is Frédéric Vervisch, die zal debuteren als fabrieksrijder op de Ford Mustang GT3 van Ford Multimatic Motorsports, in een uiterst competitief veld van dertien wagens.

Sarah Bovy, Rahel Frey en Michelle Gatting
Sarah Bovy, Rahel Frey en Michelle Gatting
Tot slot zijn er nog twee Belgen in GTD te vinden. Sarah Bovy met de Iron Dames - waar overigens nog een vierde naam bevestigd moet worden - en Jan Heylen met Wright Motorsports. Zij zullen het gezelschap krijgen van 22 andere wagens. De enige klasse zonder landgenoten is LMP2, waar twaalf Oreca's en een Ligier op de lijst prijken. De trainingen starten volgende week vrijdag tot en met zondag, om het weekend af te sluiten met de kwalificaties om 18.55 uur Belgische tijd.

--- Deelnemerslijst Roar before the Rolex 24 (pdf) ---

Foto's: Porsche AG - Georges de CosterDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in IMSA WeatherTech SportsCar Championship op vrijdag 12 januari 2024 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Roar before the Rolex 24.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons