van der Horst

Alessio Picariello met de Porsche 963 naar Daytona

Alessio Picariello
Alessio Picariello
Er staan eind januari vier landgenoten aan de start van de GTP-categorie van de 24 Uur van Daytona. Alessio Picariello neemt tijdens de etmaalrace in Florida het stuur van de Porsche 963 van Proton Competition, aan de zijde van Giammaria Bruni, Neel Jani en Romain Dumas.
Proton Competition - Porsche 963
Proton Competition - Porsche 963
Onze landgenoot Alessio Picariello bevestigde al tijdens de RACB Awards dat hij komend seizoen aan het stuur van de Porsche 963 te zien zou zijn. Voorlopig blijft het dus wel bij de deelname aan de 24 Uur van Daytona. Proton Competition doet mogelijk ook een beroep op 'Pikachu' tijdens de 24 Uur van Le Mans, op voorwaarde natuurlijk dat de aanvraag voor de tweede Porsche geaccepteerd wordt. Daarnaast wacht Picariello vermoedelijk ook een programma met de 911 GT3-R.

De laatste jaren kwam Picariello al uit voor het Duitse team in de Porsche 911 RSR-19, waarmee hij zelfs twee titels behaalde in de European Le Mans Series. Met Bruni, Jani en Dumas als teamgenoten zal hij de enige zijn zonder ervaring in een prototype.

Laurens Vanthoor (Porsche), Dries Vanthoor en Maxime Martin (beiden BMW) zijn de drie overige landgenoten aan de start van de topklasse in Daytona.
 


Foto's: Arne Simons, Proton Competition



Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in IMSA WeatherTech SportsCar Championship op dinsdag 9 januari 2024 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rolex 24 at Daytona.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons