van der Horst

Géén DTM meer voor Audi-piloot Mattias Ekström die wordt opgevolgd door Robin Frijns

Mattias Ekström
Mattias Ekström
Tweevoudig DTM-kampioen Mattias Ekström maakte vandaag in Salzburg bekend dat hij na zeventien seizoenen een punt zet achter zijn DTM-carrière. De weldra 40-jarige Zweed wil zich ten volle concentreren op zijn Rallycross-activiteiten. Ekström wordt bij Audi opgevolgd door onze noorderbuur Robin Frijns.
Mattias Ekström
Mattias Ekström
Ekström liet eerder al verstaan met ingang van het seizoen 2018 tussen één van beide disciplines, DTM of WK Rallycross, te zullen kiezen en vandaag maakte hij voor de verzamelde pers in de Red Bull 'Hangar 7' nabij het vliegveld van Salzburg zijn beslissing bekend. "Dit is één van de moeilijkste beslissingen die ik ooit moest nemen, de DTM beheerste zowat mijn hele leven. Maar de voorbije jaren heb ik ook veel tijd en energie in mijn rallycrossteam geïnvesteerd. Vanaf nu kan ik uitsluitend op één serie focussen en tevens meer tijd aan familie en kinderen besteden", aldus de Zweedse topper.

Mattias Ekström
Mattias Ekström
Sinds hij in 2001 in de DTM debuteerde, bleef de Zweed immer constructeur Audi trouw. In 2004 en 2007 bezorgde hij zijn werkgever de titel, in 2005, 2011, 2014 en afgelopen jaar schopte hij het tot vicekampioen.

Robin Frijns
Robin Frijns
Ekströms vrijgekomen zitje binnen het DTM-sextet van Audi wordt ingenomen door onze noorderbuur Robin Frijns. De Nederlander nam afgelopen weekend nog deel aan de Rolex 24 at Daytona. Na BMW Motorsport heeft dus ook Audi zijn rijdersbezetting voor de DTM rond, eerder werden Jamie Green, Loïc Duval, Nico Müller, Mike Rockenfeller en regerend kampioen René Rast reeds voor 2018 bevestigd.

Foto's: Hans van Onsem & Racing International PhotographySchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in Deutsche Tourenwagen Masters op maandag 29 januari 2018.
  • Heinz Performance

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons