Rockingham: Team Parker Racing wint na bestraffing Spirit of Race Ferrari

Team Parker Racing - Bentley Continental GT3
De Team Parker Racing Bentley werd na de race voor het British GT op het circuit van Rockingham tot winnaar uitgeroepen alhoewel de Britse wagen na de Spirit of Race Ferrari van Duncan Cameron en Matt Griffin over de finishlijn kwam. Vooreerst was er een bizar incident met de safety car, nadien gevolgd door een tijdstraf van 26 seconden. Deze straf kwam er vanwege het uitdelen van een tik aan de Bentley waardoor de Ferrari de zege verloor, die nu ging naar de Bentley van Seb Morris en Rick Parfitt met een voorsprong van 0.948 seconde op de Italiaanse bolide.
  • Powercars
Start race Rockingham
De Ferrari reed aan de leiding toen de safety car voor de derde maal de baan op kwam, maar vermits Cameron net 5 seconden straftijd had opgelopen voor het niet respecteren van de track limits zakte de wagen in het klassement naar plaats zes. Opdat de safety car de nieuwe leider zou kunnen oppikken kreeg de Ferrari het bizarre order om de safety car in te halen, een beslissing waardoor Cameron een comfortabele voorsprong kon opbouwen. Na de race kreeg de Ferrari echter toch nog een straf van 26 seconden, maar niet voor het inhalen van de safety car, maar voor een eerder “te vermijden” contact met de Bentley die als tweede over de lijn kwam. Zo werd de Team Parker Bentley van Seb Morris en Rick Parfitt alsnog tot winnaar uitgeroepen voor de Spirit of Race Ferrari van Duncan Cameron en Matt Griffin. Verschillende andere wagens kregen straftijden van 5 seconden voor het niet respecteren van de track limits.

De derde plaats was voor de Macmillan AMR Aston Martin van Jack Mitchell  en James Littlejohn. De Barwell Motorsport Lamborghini’s van Jon Minshaw/Phil Keen en Liam Griffin/Sam Tordoff eindigden op de posties vier en vijf. In de GT4 klasse was de zege voor de HHC Motorsport  Ginetta van William Tregurtha en Stuart Middleton. In het kampioenschap leiden Keen/Minshaw met 68 punten gevolgd door Morris/Parfitt die 59,5 punten tellen.

Foto's: British GT

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in British GT Championship op dinsdag 2 mei 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rockingham.