van der Horst

Roeselare: Ford op volle sterkte in Omloop van Vlaanderen

Tom Van Rompuy - Ford Fiësta R2
Tom Van Rompuy - Ford Fiësta R2
De Ford Fiesta SportTrophy, al jaren trouw aan de West-Vlaamse klassieker, komt volgend weekend weer op volle sterkte aan de start in Roeselare voor de herneming van het Kampioenschap van België. De Omloop van Vlaanderen, de vierde van de zes manches van de Ford Fiesta SportTrophy 2013, kondigt zich weer razend spannend aan. In het peloton van de Ford Fiesta's R2, maar Ford is ook uitermate goed vertegenwoordigd in de strijd voor de overwinning en de ereplaatsen. Het Belgische publiek zal eindelijk de nieuwe Ford Fiesta R5 in een wedstrijd in actie zien.
Ford en de rallysport, het is een lang liefdesverhaal! In de Omloop van Vlaanderen zal een mooi stuk van de sportgeschiedenis van het merk van de blauwe ovaal de revue passeren. Naast de ettelijke Escorts MkI en MkII in Historic, zal voor de algemene overwinning gestreden worden door twee generaties van Ford: de Focus RS WRC van Freddy Loix, sinds het begin van het seizoen ongeslagen in België, en de Fiesta's RS WRC van de Nederlanders Dennis Kuipers en Peter Versluis. De Nederlander Hermen Kobus, die met zijn Ford Fiesta Super 2000 zal strijden voor een dichte ereplaats en voor de zege in de categorie, zal ongetwijfeld zijn tijden vergelijken met die van Jourdan Serderidis, die zijn nieuwe Ford Fiesta R5 zijn vuurdoop zal geven op Belgische bodem, nadat hij de wagen enkele weken geleden ontdekte in de Rally van Luxemburg.

In de Ford Fiesta SportTrophy wil Timo van der Marel natuurlijk een vierde zege op rij behalen. De jonge Nederlander werd vorig jaar in Roeselare nochtans geklopt door zijn dichtste achtervolger in het kampioenschap, Thibault Radoux, die natuurlijk wil bewijzen dat hij vorig jaar niet toevallig een kandidaat voor de overwinning was op dit parcours. Tom Van Rompuy, gedeeld derde in het kampioenschap met Wim Carton, die ook aan de start komt in Roeselare, wil zijn blanco score in Ieper zo snel mogelijk doen vergeten.

Aan podiumkandidaten dit jaar geen gebrek, want de FFST trekt naar West-Vlaanderen met een tiental deelnemers. Arnaud Dedouaire, junior Guillaume De Ridder en de jonge Nederlander Kevin Van Deijne willen ongetwijfeld strijden voor een plaats op het podium. Dat is ook de ambitie van Adrian Fernémont, die terug van de partij is met een Fiesta R2. Voor eigen publiek wil Ferdi Perneel zijn ervaring benutten. De jonge Brit Jamie Brown, dit jaar voorlopig minder overtuigend, tracht in de Omloop zijn positie in het kampioenschap te verbeteren.

Geoffrey Vander Schelden, aan de start verwacht met de nieuwe Ford Fiesta R200, de evolutie van de huidige R2 met een motor die 200 pk levert, zou eventueel ook in de Trophy kunnen rijden met een Fiesta R2 indien de R200 niet tijdig klaar is voor de technische keuring. Twee andere R2's worden in Roeselare bestuurd door de Nederlanders Maikel Heijdens en Frank Teteroo.

Foto Tom Van Rompuy: Georges De CosterDit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in Belgian Rally Championship op vrijdag 6 september 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Omloop van Vlaanderen.
  • LTF

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons