van der Horst

Rolex 24: Sarah Bovy van de partij met Iron Dames

Iron Dames
Iron Dames
Eind deze maand debuteert Iron Lynx met drie Lamborghini's GT3 in de Rolex 24 at Daytona en natuurlijk horen de Iron Dames daar ook bij. Zo zal Sarah Bovy voor het eerst deelnemen aan de klassieker met dezelfde bezetting als deze die vorig jaar klassewinst wist te behalen tijdens de Totalenergies Spa 24 Hours. Daarnaast kunnen de overige twee wagens van Iron Lynx ook rekenen op de steun van zeer interessante piloten.
  • LTF
Net zoals in Spa vorig jaar zal Sarah Bovy de wagen delen met Michelle Gatting, Doriane Pin en Rahel Frey. Het kwartet zal met hun gebruikelijke nummer 83 aan de start verschijnen in een gloednieuwe Lamborghini Huracan GT3 EVO2, en dat in de GTD-klasse. Nog in diezelfde klasse zullen Franck Perera, Rolf Ineichen, Raffaele Giammaria en Claudio Schiavoni onder de banner Iron Lynx deelnemen.

Iron Lynx & Iron Dames - Lamborghini Huracan GT3 EVO2
Iron Lynx & Iron Dames - Lamborghini Huracan GT3 EVO2
Tot slot komt er ook een wagen uit in de GTD Pro. Daarvoor wordt er gerekend op Andrea Caldarelli, Mirko Bortolotti, Jordan Pepper en Romain Grosjean, deze laatste als nieuwste aanwinst voor het merk uit Sant'Agata Bolognese. Zowel deze wagen als diegene van de Iron Dames zullen een heel seizoen afwerken in de Michelin Endurance Cup, terwijl de derde wagen alleen voor Daytona ingezet wordt. Hiermee zal onze landgenote ook aan de start verschijnen tijdens de 12 Hours of Sebring, Six Hours of the Glen en Petit Le Mans doorheen het jaar.

Foto's: Niels Vaeck - Iron LynxDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in IMSA WeatherTech SportsCar Championship op donderdag 5 januari 2023 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rolex 24 at Daytona.
  • Powercars

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons