van der Horst

Romain Grosjean landt zitje bij Andretti Autosport voor Indycar

Romain Grosjean
Romain Grosjean
Dat het Romain Grosjean goed vergaat in de Verenigde Staten blijkt dit jaar wel. De Fransman begon het seizoen in de IndyCar met Dale Coyne Racing, stond dit seizoen al driemaal op het podium en hij maakt nog steeds kans op de rookie-titel, gezien de voormalige F1-piloot maar 20 punten achter ligt op leider Scott McLaughlin. Zijn prestaties worden nu beloond met een transfer om u tegen te zeggen, want Grosjean trekt namelijk volgend jaar richting Andretti Autosport om met de befaamde DHL-wagen te rijden.
Na het onverwachte einde in de Formule 1, besloot Grosjean richting IndyCar te trekken en met succes. De Fransman legde zich toe om op alle straat- en permanente circuits te racen en dat bleef niet onopgemerkt. Tweemaal behaalde hij een podium in Indianapolis en reed een zeer indrukwekkende race afgelopen weekend, waar hij van buiten de top tien naar een derde plek reed. Nu maakt hij de overstap naar Andretti Autosport, waar hij zware schoenen te vullen heeft. Hij neemt namelijk de DHL-getooide wagen over van Ryan Hunter-Reay, die bedankt werd voor bewezen diensten. Volgend seizoen zal hij samen met zijn race-ingenieur Olivier Boisson een volledig seizoen betwisten, waaronder de Indianapolis 500.

Foto: IndyCar SeriesDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Circuit Internationaal op zaterdag 25 september 2021.
  • LTF

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons