van der Horst

Romain Grosjean ook in 2013 bij Lotus F1 Team

Kimi Räikkönen - Eric Boullier - Romain Grosjean
Kimi Räikkönen - Eric Boullier - Romain Grosjean
Na weken van onzekerheid heeft Romain Grosjean de verlossende boodschap gekregen dat hij ook volgend jaar nog uitkomt in de Formule 1 voor het Lotus F1 Team. Misschien gaf de prestatie van de Fransman dit weekend tijdens de Race of Champions, waar hij individueel kampioen werd, de doorslag, al is het een publiek geheim dat het sponsorgeld van kapitaal belang is. De aankondiging betekent eveneens dat onze landgenoot Jérôme D'Ambrosio bijgevolg geenszins promoveert neert een vast zitje in de koninginneklasse van de eenzitterij.
Romain Grosjean
Romain Grosjean
Lotus F1 Team heeft dus gekozen voor de continuïteit en behoudt voor volgend jaar zijn rijderduo Kimi Räikkönen en Romain Grosjean. Grosjean lag lang onder vuur wegens een aantal fouten en aanrijdingen tijdens de beginfase van verschillende Grote Prijzen, maar eindigde uiteindelijk ook driemaal op het podium. Gerard Lopez en sponsor Total besloten dan uiteindelijk toch om de 2011 GP2 kampioen een tweede kans te geven en rekenen er op dat met een jaar ervaring de fouten van dit jaar tot het verleden behoren.

Foto's: Andrew Ferraro/LAT PhotographicDit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Formule 1 op maandag 17 december 2012.
  • LTF

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons