van der Horst

Rome: André Lotterer zevende polesitter van het seizoen

André Lotterer - DS Techeetah
André Lotterer - DS Techeetah
Na een bloedstollende Superpole voor de Rome E-Prix is het André Lotterer die zijn allereerste Formule E-pole claimt. De Duitser leek met zijn DS Techeetah op weg zijn snelste rondje te vergallen, maar had met een 1:32.123 iets minder dan 4 tiende voorsprong op Mitch Evans (Jaguar) en bijna 8 tiende op José María Lopez (Geox Dragon) - genoeg om zo de zevende polesitter van het seizoen te zijn. Aan Belgische kant waren de prestaties verdeeld: Stoffel Vandoorne haalde de Superpole en eindigde vierde, terwijl Jérôme D'Ambrosio wederom een teleurstellende kwalificatiesessie kende en pas vanaf plaats 20 zal starten.
  • G&A Motors Motorsport
In de groepsessies was het weer de top vijf in de voorlopige tussenstand die al snel hun dromen voor de Superpole mochten opbergen. Van de vijf piloten geraakte Antonio Félix da Costa met zijn BMW het dichtste bij de Superpole, maar strandde op plaats 13. In de overige groepen was het André Lotterer die zich al snel kon plaatsen en de Duitser werd vergezeld in de Superpole door Mitch Evans, López, Sébastien Buemi (Nissan), Maximilian Günther (Geox Dragon) en Stoffel Vandoorne (HWA).

Stoffel Vandoorne - HWA Racelab
Stoffel Vandoorne - HWA Racelab
Nog voor de Superpole van start ging, begon het lichtjes te regenen waardoor een dun laagje water op de baan lag. Vooral Buemi en Günther werden het slachtoffer hiervan, want eens Vandoorne op de baan kwam, reed hij maar liefst 2 seconden sneller dan zijn voorgangers op een opdrogende baan. Ook López en Evans reden sneller dan de Rumbekenaar en was het afwachten wat Lotterer deed. Die nam een verschroeiende start tot hij bij de haardspeldbocht een fout maakte, waarbij James Barclay, team manager bij concurrent Jaguar, juichde denkend de pole te hebben. De feestmutsen werden echter snel terug opgeborgen, want de Duitser met Belgische roots bolde uiteindelijk over de finish als snelste van het veld. Nu is het uitkijken naar de ePrix, die zal doorgaan om 16.03 uur.

Foto's: Formula ESchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Formule E op zaterdag 13 april 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rome.
  • Shopa

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons