van der Horst

Rome: Jean-Éric Vergne snelste in laatste vrije training

Jean-Éric Vergne - DS Techeetah
Jean-Éric Vergne - DS Techeetah
Jean-Éric Vergne sloot de laatste vrije training voor de Rome E-Prix als snelste af. De regerende kampioen reed met zijn DS Techeetah een 1:29.370 en bleef hiermee kampioenschapsleider Antonio Félix da Costa (BMW) en voormalig kampioen Sébastien Buemi (Nissan) voor. De training moest even stilgelegd worden met een rode vlag na een crash, maar voor het overige werd er in de eindfase serieus gevochten om de beste tijd te klokken om zo met een goed gevoel te vertrekken richting kwalificaties.
De sessie was nog geen tien minuten oud of José Maria Lopez met zijn Geox Dragon reed op volle snelheid in de muur in de laatste bochtensectie. Doordat de wagen net aan de ingang van de pits stilstond, was de raceleiding genoodzaakt de sessie even stil te leggen. Uiteindelijk kon de Argentijn zijn kapotte wagen zelf terugbrengen naar de pits, maar hij kwam uiteindelijk niet meer in actie. Ook Felipe Massa kende problemen. De Venturi van de Braziliaan schoot aan de haardspeldbocht plots rechtdoor. Achteraf verklaarde Susie Wolff dat de wagen problemen kende met de aandrijfas, iets waar HWA Racelab de laatste tijd ook last van had.

Jérôme D'Ambrosio - Mahindra Racing
Jérôme D'Ambrosio - Mahindra Racing
In de laatste vijf minuten werd er gevochten alsof het voor de pole was, waarbij velen haasje-over deden, zo ook Jérôme D'Ambrosio. Na de laatste plaats bij het eerste oefengalop, legde de Belg er ditmaal de pees op en eindigde, ondanks een gracieuze sprong aan de jump voor bocht negen, op een 10de plaats. Stoffel Vandoorne kon terugblikken op een probleemloze training en eindigde op plaats 13. De volgende sessie op het programma zijn de kwalificaties. Deze zullen doorgaan vanaf 11:45 uur met daar op aansluitend de Superpole.

Foto's: Formula ESchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Formule E op zaterdag 13 april 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rome.
  • Shopa

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons