van der Horst

Rome: Jérôme D'Ambrosio: "Eén van de beste jaren in mijn carrière"

Jérôme D'Ambrosio - Mahindra Racing
Jérôme D'Ambrosio - Mahindra Racing
Met de tweede editie van de Rome E-Prix wordt het tweede luik van de Formule E seizoen aangevat en ook onze Belgen Jérôme D'Ambrosio en Stoffel Vandoorne staan klaar om met hun Gen2-wagen op Europees grondgebied te presteren. Toch liggen de doelen dit weekend voor beide heren vrij ver van elkaar. Een voorbeschouwing van onze twee Belgen.
Jérôme D'Ambrosio
Jérôme D'Ambrosio
Jérôme D'Ambrosio draait nu al vijf races op een rij mee bovenaan de tabellen en dat dit zijn vertrouwen heeft opgekrikt laat hij ook merken: "We zitten in een goeie flow om de tweede helft van het kampioenschap aan te vatten, zelfs wanneer de concurrentie sterker en steviger wordt. We weten dat de verschillen dicht bij elkaar liggen vooraan, maar ik vecht liever mee vooraan dan achteraan te hangen.". Vooral dat laatste was nochtans iets wat veel voorkwam de laatste jaren en hij omschrijft dit seizoen dan ook als het beste ooit in zijn carrière. Als laatste steekt hij ook de liefde voor de Italiaanse hoofdstad niet onder stoelen of banken: "Er is niets om niet van de Rome E-Prix te houden, Het is één van mijn lievelingscircuits en om in één van de mooiste steden in de wereld te racen geeft niet anders dan een zalig gevoel.

Stoffel Vandoorne
Stoffel Vandoorne
Aan de andere kant heb je Stoffel Vandoorne die nog altijd naar de goeie flow aan het zoeken is. De race in Sanya was vrij snel voorbij voor hem na een aanrijding met Sam Bird waardoor zijn wagen onbestuurbaar werd. Achteraf gaf hij toch een blijk van teleurstelling: "Het doel was om zo lang mogelijk in de race te blijven en het was een teleurstelling dat we dit niet konden volmaken." In de tussentijdse break kwam ook het beklag van Ulrich Fritz over de aandrijfas boven die op dit moment de achilleshiel vormt en was er ook tijd voor een evaluatie van de eerste seizoenshelft, iets wat de Rumbekenaar aanhaalde in zijn voorbeschouwing: "Dankzij de lange break tussen de races hebben we deze terdege kunnen analyseren. Met alle data die wij bij elkaar gesprokkeld hebben kunnen wij nu met een positief gevoel het tweede luik van het kampioenschap aanvatten, en hopelijk met goede resultaten als gevolg.".

Foto's: Formula ESchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Formule E op donderdag 11 april 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rome.
  • St. Paul

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons