van der Horst

Rome: Mitch Evans ook snelste in vrije training drie

Mitch Evans - Jaguar TCS Racing
Mitch Evans - Jaguar TCS Racing
Een nieuwe dag, een nieuwe kans voor de piloten om belangrijke punten te scoren in Rome. Na de massacrash gisteren, met zeker acht wagens die schade opliepen, tekenden wonder boven wonder alle wagens vandaag opnieuw present. In de laatste vrije training van het weekend was het Mitch Evans die zijn Jaguar naar de kop stuurde.
  • De Swert Opticiens
Het moest een huzarenstukje geweest zijn voor alle teams gedurende de laatste twaalf tot veertien uur. Want iedereen, op Nissan na, had minstens één wagen die gisteren crashte op eigen houtje of betrokken geraakte bij de grote crash tijdens de race. Al zag Nissan wel Sascha Fenestraz niet buitenkomen. Bij de Fransman werd er vermoedelijk een batterijprobleem geconstateerd, waardoor hij heel de sessie aan de kant mocht staan. Ook Roberto Merhi (Mahindra) kende de nodige problemen met geregeld een spin, tot in de bandenmuur toe aan bocht dertien.

Uiteindelijk was het wederom Evans die de snelste tijd realiseerde. De Kiwi gaat hiermee door op het elan van gisteren, waar hij de volle pot scoorde qua punten. Achter hem reden Sébastien Buemi (Envision Racing) en Maximilian Günther (Maserati), tot op een duizendste van een seconde dezelfde tijd. António Félix da Costa (Porsche) en Nick Cassidy (Envision Racing) eindigden op plaatsen vier en vijf. Stoffel Vandoorne (DS Penske) eindigde de ochtend op een elfde plek.

Foto: Formula EDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Formule E op zondag 16 juli 2023 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rome 2.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons