van der Horst

Rome: Mitch Evans topt het veld in vrije training twee

Mitch Evans
Mitch Evans
Dat Mitch Evans en Rome een goede match zijn, bewees de Jaguar-piloot al vorig jaar. Maar eveneens vandaag, gezien de Kiwi de tweede vrije training afrondde met de snelste tijd. Opvallend wel, waar gisteren Jaguar bovenaan te zien was, was het ditmaal de beurt aan Porsche, gezien Jake Dennis (Avalanche Andretti), António Félix da Costa en Pascal Wehrlein in de top vier eindigden. Stoffel Vandoorne (DS Penske) van zijn zijde werkte zich op naar een achtste plek.
Wat de sessie wel tekende was het aantal keer dat de uitloopzones gebruikt werden. Verschillende piloten probeerden de limieten op te zoeken, waardoor zij ook geregeld erover gingen. Het ging zelfs zo ver dat beide NIO 333's in tandem de uitloper van bocht zeven bezochten. Wel goed nieuws voor ABT Cupra en Mahindra, die tegenover gisteren wel een stuk meer rondjes konden afmalen. Al hebben zij nog veel goed te maken, gezien alle wagens in de achterste gelederen te vinden zijn.

Hetzelfde geldt voor Dennis. Door de problemen met zijn wagen gisteren kon hij maar vier ronden afwerken. Vandaag lijkt die achterstand helemaal weggewerkt, want de kampioenschapsleider eindigde als tweede achter Evans. Al was het vooral de Nieuw-Zeelander die een sterke laatste ronde afwerkte en de Brit op meer dan zes tienden afhield. Overigens was deze sessie een goede voor Porsche want met drie man in de top vier, terwijl André Lotterer (Avalanche Andretti) als zesde reed. Voor Vandoorne verliep het qua tijd wel beter, met een achtste plaats tot gevolg.

Nu is het aftellen tot 10:40 uur, wanneer de kwalificaties van start gaan.

Foto: Kurt VanhoenackerDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Formule E op zaterdag 15 juli 2023 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rome 1.
  • 24 Hours of Zolder

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons