van der Horst

Rome: Oliver Rowland snelste tijdens eerste vrije trainingen

Oliver Rowland - Nissan e.Dams
Oliver Rowland - Nissan e.Dams
In de ochtendgloren werd in Rome de eerste 45 minuten vrije training afgewerkt en het was Oliver Rowland die op hetzelfde elan doorging als in Sanya. De Brit reed met zijn Nissan e.Dams in de laatste minuten van de sessie een 1:29.738 en bleef zo Jean-Éric Vergne (DS Techeetah) en Lucas Di Grassi (Audi) voor. De sessie zelf werd vooral een kennismakingsronde waar bij sommigen de wagens toch al aan een serieuze test werden onderworpen.
Stoffel Vandoorne en Gary Paffett
Stoffel Vandoorne en Gary Paffett
De sessie op zich verliep al bij al rustig en op een paar misrekende rempunten na was het voornamelijk uitkijken hoe hoog de wagens konden vliegen. Zo werd de aanloop naar bocht negen, waar een kleine bult zit, omgevormd tot een heuse jumpingplaats waarbij velen er in slaagde om met de vier wielen van de grond te komen. Al hebben sommige wagens hier moeite mee, zo ondervond ook Stoffel Vandoorne. Hij moest tijdens de training de pits opzoeken om zijn voorste schokdempers te laten vervangen. De Rumbekenaar kwam tegen het einde toch nog buiten en realiseerde een 13de tijd.

Jérôme D'Ambrosio daarentegen drukte tijdens de eerste sessie nog niet echt door en dat laat hij ook merken aan zijn eindtijd. De Etterbekenaar bleef steken op meer dan 2 seconden van Rowland en eindigde als laatste. Om 10 uur staat de tweede vrije training op het programma, waar men nog een halfuur kan zoeken naar de perfecte setup.

Foto's: Formula ESchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Formule E op zaterdag 13 april 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rome.
  • Heinz Performance

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons