van der Horst

Rome: Stoffel Vandoorne op pole vanmiddag

Stoffel Vandoorne
Stoffel Vandoorne
Na Riyadh zal Stoffel Vandoorne ook in Rome vanaf de pole starten. De Rumbekenaar haalde zonder problemen de duels en versloeg van daaruit de twee DS Techeetah's en Robin Frijns (Envision Racing) richting de eerste plaats. Hiermee behaalt Vandoorne zijn zevende pole in zijn carrière en ook drie belangrijke punten richting het kampioenschap.
  • Hamofa Performance
Tijdens de groepskwalificaties volgden er toch een aantal verrassingen. Zo kende Jaguar enorm veel pech met Sam Bird en Mitch Evans, waardoor zij beiden niet konden doorstoten naar de duels. Hetzelfde verhaal voor Edoardo Mortara (ROKiT Venturi), die hiermee pas in het midden van het veld zal moeten starten. Wel door was Vandoorne, die als derde in zijn groep eindigde en als eerst tegenover Jean-Éric Vergne (DS Techeetah) gezet werd.

Vergne was een vogel voor de kat voor de Rumbekenaar, nadat de Fransman een fout maakte. Volgende tegenstander was António Félix Da Costa (DS Techeetah) en hoewel het alle kanten opging, kon Vandoorne het voordeel vasthouden. Als laatste stond Frijns tegenover de Mercedes-piloot. Hoewel de Nederlander enorm sterk bezig was in de duels, stapelde hij nu de foutjes op. Dat was niet het geval bij Vandoorne en hij pakt zo zijn tweede pole van het seizoen. Teamgenoot Nyck de Vries zal vanaf plaats drie starten, met naast hem Da Costa. Vergne rondt de top vijf af.

Foto: Mercedes EQ Formula E TeamDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Formule E op zaterdag 9 april 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rome 1.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons