van der Horst

Romeo Ferraris bevestigt twee Alfa Romeo Giulietta voor WTCR

Dusan Borkovic - Alfa Romeo Giulietta
Dusan Borkovic - Alfa Romeo Giulietta
Hoewel inmiddels zowat de hele WTCR-startgrid (officieus) is ingevuld, sijpelen officiële bevestigingen over deelnemende teams en piloten maar druppelsgewijs door. Vandaag was het de beurt aan de Italiaanse tuner Romeo Ferraris, die bekendmaakte twee Alfa Romeo Giulietta TCR in de nieuwe serie te zullen inzetten. De tuner uit de buurt van Milaan vermeldt hierbij geen namen, maar het gaat vanzelfsprekend om GE Force, met hoogstwaarschijnlijk andermaal de boomlange Dušan Borković en Davit Kajaia als rijders.
Het reeds in 1959 opgerichte Romeo Ferraris zou aanvankelijk eind 2015, ter gelegenheid van de finaleraces in Macau, in de TCR International Series debuteren, maar door tijdgebrek zag het team daar toen noodgedwongen van af. Salvatore Tavano en Michela Cerruti onderwierpen de Alfa Romeo daarop aan een intens testprogramma en met de Romeinse pilote achter het stuur werd in 2016 een moeilijk seizoen afgewerkt.

Beterschap kwam er in 2017, nadat de jonge belofte Davit Kajaia (na diens TCR-debuut met Liqui Moly Team Engstler in '16) en Dušan Borković aan boord gekomen waren. Laatstgenoemde had eerder twee seizoenen WTCC gereden, bij Campos Racing (Chevrolet RML - 2014) en kortstondig in de voor hem te kleine Proteam Honda Civic (2015). Nadat hij tussendoor met succes van het ETCC had geproefd, stapte de Serviër in 2016 met het Hongaarse B3 Racing (SEAT Leon) over naar de TCR International Series.

Afgelopen seizoen stuurde Davit Kajaia de GE Force Alfa tijdens de seizoensopener in het Georgische Rustavi naar een eerste zege voor het Italiaanse team, hierin in Bahrain en op de Salzburgring nagebootst door teamgenoot Borković. Ook Michela Cerruti kwam vorig jaar nog aan de bak, bij Romeo Ferraris neemt zij thans de taak van Operation Manager waar.

Foto: TCR International Series

 



Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in FIA World Touring Car Cup op maandag 5 februari 2018.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons