van der Horst

ROWE Racing boort Circuit Zolder de grond in (Update)

Rowe Racing - BMW M6 GT3
Rowe Racing - BMW M6 GT3
ROWE Racing eindigde een tiental dagen geleden nog op het podium in de 24 Uren van de Nürburgring, maar het Duitse team kende afgelopen weekend in Zolder een meer dan teleurstellend weekend. Het BMW-team is echter allerminst opgezet met de prestaties afgelopen weekend en wijt dat voor een groot stuk aan Circuit Zolder; voornamelijk diens infrastructuur en de karakteristieken van het circuit.
  • St. Paul
Rowe Racing - BMW M6 GT3
Rowe Racing - BMW M6 GT3
"De meeting te Zolder was voor ons de trip niet waard", zei ROWE-teamchef Hans-Peter Naundorf. "Een professionele serie als de Blancpain GT Series zou niet mogen racen op een circuit zoals dit met verouderde infrastructuur, die het voor de stewards onmogelijk maakt om de actie op de piste deftig te volgen. Bovendien biedt de baan bijna geen mogelijkheden tot inhalen en heeft deze veel muren en vangrails die permanente schade kunnen berokkenen aan de dure GT3-wagens."

Startprocedure 2017 BGTSC Zolder Qualifying Race
Startprocedure 2017 BGTSC Zolder Qualifying Race
"Ik hoop dat er nu constructieve gesprekken plaatsvinden over dit circuit en dat een andere beslissing genomen zal worden volgend jaar. Het feit dat veel wagens, zoals onze #99 rondetijden geannuleerd zagen door visuele vaststellingen van marshals eerder dan elektronisch toezicht of videobeelden, is onaanvaardbaar. Niemand kon ons zelfs zeggen in welke bocht we zogezegd het circuit verlieten. Ik begrijp ook niet waarom er geen straf werd toegekend aan een wagen die, weliswaar ongewild, aangetikt werd langs achter omdat de organisatoren niet genoeg informatie hadden."
 

Update 13:00

ROWE Racing - BMW M6 GT3
ROWE Racing - BMW M6 GT3
In een reactie op de uitlatingen van ROWE's teamchef vertelde Circuit Zolder Marketing en PR-manager Pascal Ursi aan Autosport.be hetvolgende. "We betreuren deze reactie van ROWE Racing ten zeerste, temeer omdat wij dergelijk gevoel niet hadden. Ook van andere teams en organisaties kregen wij deze boodschap niet en bovendien verliep de samenwerking met SRO afgelopen weekend zeer positief. Circuit Zolder investeerde afgelopen maanden veel in infrastructuur, waaronder camera's. Die investeringen gebeuren tevens in samenspraak met de verschillende organisatoren en naderhand gebeuren er ook steeds evaluaties. Wij staan steeds open voor feedback en werken aan een constructieve, lange termijnsrelatie met de verschillende organisatoren."

Foto's: Marnik Mouchaers & Georges De Coster



Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Blancpain GT Sprint op maandag 5 juni 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting New Race Festival.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons