van der Horst

RPN: Editie 2013 afgelast na slechts acht inschrijvingen - BGDC-race wordt hoofdprogramma

RPN: De duisternis treedt in tijdens de Long Race
Reeds enige tijd is de Race Promotion Night begin november de laatste grote afspraak van het autosportseizoen te Circuit Zolder. Dit jaar bleef het evenwel lange tijd stil rond deze meeting en vandaag kondigt Circuit Zolder ook aan de wedstrijd over acht uur te schrappen, gezien er slechts acht deelnemers op de voorlopige inschrijvingslijst staan. Teams en rijders kunnen wel aantreden in de BGDC race die normaal het voorprogramma was maar nu de facto het ganse menu uitmaakt.
24H Zolder: De nacht valt over Zolder
Die BGDC race zou oorspronkelijk twee uur duren, maar wordt voor de gelegenheid verlengd tot een wedstrijd over drie uren. Zoals vermeld zullen de deelnemers aan de initieel geplande 8 uren wedstrijd kunnen deelnemen aan de (kortere) BGDC race, zij het wel in een apart klassement en in een aparte startprocedure. Dit betekent wel dat bolides die eerder dit jaar niet konden deelnemen aan de BGDC-races nu hun opwachting kunnen maken, zij dienen wel de decibel limiet van 95 dB(A) te respecteren.

Skylimit Yokohama Race Team - Porsche
Skylimit Yokohama Race Team - Porsche
Onder meer Skylimit zal voor de gelegenheid twee van haar Porsche 996 inschrijven. De 1500 punten die nog verdiend konden worden in de Belcar 5000 rangschikking worden overigens tijdens deze race uitgereikt. “Beter een compact feestje met een drieurenrace met veertig auto’s, dan een lange wedstrijd met weinig auto’s waarvan we de helft uit koers moeten halen omdat ze de geluidsnorm overschrijden”, aldus Thierry Deflandre, algemeen directeur Circuit Zolder.

Foto's: Marnik Mouchaers & Martijn WoutersDit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Circuit Nationaal op dinsdag 29 oktober 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Race Promotion Night.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons