van der Horst

Ruhr-Pokal-Rennen: Mercedes domineert Audi armada in 6 uren race

8a1fb5fc3643b1f20b602e0aa1289093a76541de.jpg
Juist een week na de 24 uren van Spa waar het Duitse merk geen rol van betekenis speelde, gaf Mercedes de in Spa dominante Audi armada het nakijken bij de Ruhr-Pokal 6 uren race op de Nürburgring. Hierbij bewees het merk met de ster dat een goed geprepareerde en bestuurde SLS nog steeds kan meestrijden voor de overwinning. Het duo Palttala/Martin reed weer een uitstekende wedstrijd en werd tiende algemeen, maar vooral ook tweede in de Cup klasse.
Het ROWE Mercedes trio Jäger/Roloff/Seyffarth heeft dus de VLN zes uren race op zijn naam gezet zonder dat de overwinning één moment echt in gevaar kwam. Geen één van de andere deelnemers kon de winnende Mercedes ooit bedreigen; noch op een droge piste noch op een natte piste. Nochtans werd de Mercedes op de hielen gezeten door een Audi armada waaronder beide Phoenix Audi’s, de week voordien nog het winnende team bij de 24 uren van Spa. Doch de Audi’s moesten in de Mercedes hun meerdere erkennen en vochten dan maar een onderling duel uit voor de tweede plaats die uiteindelijk ging naar het Raeder exemplaar van Biela/Hohenadel/Mutsch. De Phoenix R8 LMS ultra van Haase/Ludwig/Jöns pakte de derde plaats, terwijl de tweede wagen van het team met Spa winnaars Stippler/Rast, ditmaal bijgestaan door Basseng na vele technische problemen nog als zesde eindigde.

[pic id=4332 right]Na Spa toonden de McLaren’s opnieuw dat de wagen nu tot de top van het GT3 veld behoren, zowel het Dörr als het Gembella exemplaar waren mee met de top, maar pech trof beide wagens. De Dörr MP4-12C werd aangereden door Claudia Hürtgen maar kon verder rijden en eindigde nog mooi vijfde. Tom Coronel, die Pedro Lamy bijstond op het Gembella exemplaar, kwam onzacht in contact met een Audi en moest opgeven. Porsche kon niet mee voor de overwinning en nadat het Manthey Racing exemplaar uitviel, werd de eer van Porsche gered door de Timbuli 997 GT3 R van Siedler/Seefried/Busch. De terugkeer van Bernhard verliep in mineur, nadat zijn Manthey Porsche vrijdag opbrandde tijdens de trainingen, viel de vervangwagen al na anderhalf uur wedstrijd uit met een technisch defect.

[pic id=4333]Voor BMW was het helemaal een wedstrijd om te vergeten, de Schubert Z4 voor de gelegenheid getooid in een mooi “red de Nürburgring” kleurenschema  viel uit na nooit hoger dan de vierde plaats gestaan te hebben. Maxime Martin en Markus Palttala die opnieuw deelnamen, met een Porsche 911 Cup werden tiende algemeen en tweede in hun klasse na de Porsche van Alzen/Wlazik/Kentenich die als zevende de finish bereikte.

Uitslag VLN 7 6h ADAC Ruhr-Pokal-Rennen 2012:

01. Jäger / Roloff / Seyffarth (ROWE Mercedes SLS AMG GT3)
02. Biela / Hohenadel / Mutsch (Raeder Audi R8 LMS ultra)
03. Haase / Ludwig / Jöns (Phoenix Audi R8 LMS ltra)
04. Siedler / Seefried / Busch (Timbuli Porsche 911 GT3 R 997)
05. Adams / Klasen / Moser / Riemer (Dörr McLaren MP4-12C GT3)
06. Stippler / Rast / Basseng (Phoenix Audi R8 LMS ultra)
07. Alzen / Wlazik / Kentenich (PZ Aschaffenburg Porsche 911 GT3 Cup)
08. Abbelen / Schmitz / Brück (MSC Adenau Porsche 911 GT3 R 997)
09. Kaufmann / Schornstein / Fricke (Kremer Porsche 911 GT3 997)
10. Martin / Palttala (Teichmann Porsche 911 Cup)

Foto's: Jan Brucke/VLN

 


Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in VLN Langstreckenmeisterschaft Nürburgring op zaterdag 4 augustus 2012.
  • AG Metals

Copyright 2000-2018 Autosport.be - Contacteer ons