van der Horst

Rusland: Mercedes zonder concurrentie

Lewis Hamilton
Lewis Hamilton
Mercedes stak tijdens de vrije trainingen op de nagelnieuwe omloop van Sochi weer met kop en schouder boven de concurrentie uit. In de morgen topte Nico Rosberg de tabellen voor zijn teamgenoot Lewis Hamilton, in de namiddag was het de beurt aan Hamilton. De Brit klokte een knaltijd en zette zijn naaste tegenstander, Kevin Magnussen, zomaar eventjes op acht tiende seconde achterstand. Rosberg bleef steken op de vierde plaats na Fernando Alonso.
  • Powercars
Nico Rosberg topte de eerste vrije sessie met een tijd van 1:42.311 en was daarmee zes honderdste seconde sneller dan de Mercedes van Lewis Hamilton en dit niettegenstaande dat de beide rijders klaagden over trillingen. Achter de beide zilverpijlen volgden de twee McLaren’s en de Ferrari van Fernando Alonso, de Ferrari nestelde zich tussen de wagens van Jenson Button en Kevin Magnussen. De zesde tijd ging naar de Force India van Sergio Perez waarna Daiil Kvyat, Kimi Räikkönen, Jean-Eric Vergne en Valtteri Bottas volgden. Daniel Ricciardo kwam niet verder dan de twaalfde tijd, twee plaatsen beter dan Sebastian Vettel. Roberto Merhi verving voor de tweede maal Kamui Kobayashi terwijl bij Sauber Sergey Sirotkin het zitje van Gutiérrez mocht innemen. Marussia hield het zoals eerder aangekondigd enkel bij de wagen van Max Chilton.

Fernando Alonso - Ferrari
Fernando Alonso - Ferrari
Lewis Hamilton deed in de tweede sessie een serieus stuk af van de tijd die Rosberg in de morgen neerzette, de Brit ging rond in 1:39.630. Kevin Magnussen realiseerde de tweede tijd maar keek aan tegen een achterstand van acht tiende seconde. Fernando Alonso reed de derde tijd, Nico Rosberg moest zich nu tevreden stellen met de vierde chrono en de laatste rijder binnen dezelfde seconde was Valtteri Bottas. In de top tien in de namiddag vonden we verder Jenson Button, Felippe Massa, Daniil Kvyat, Sebastian Vettel en Jean-Eric Vergne. Kimi Räikkönen sloot de namiddag af met de elfde tijd.

Foto's: Mercedes AMG & Racing International Photography  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons