Sacha Fenestraz kampioen Eurocup Formula Renault

Sacha Fenestraz - Josef Kaufmann Racing
Een tweede plaats in de tweede race te Barcelona was voldoende voor Sacha Fenestraz (Josef Kaufmann Racing) om zich van de titel te verzekeren. Fenestraz zette daarna de kroon op het werk door de derde wedstrijd te winnen. Max Defourny (R-ace GP) kende een minder weekend, na een zesde plaats in race 1, werd hij het slachtoffer van een startcrash in de tweede wedstrijd alvorens zijn seizoen af te sluiten met een derde plaats. Defourny neemt in de eindstand van de Eurocup de vierde plaats in achter Fenestraz, Will Palmer (R-ace GP) en Robert Shwartzman (R-ace GP).
Robert Shwartzman - R-ace GP
De tweede race werd gekenmerkt door een massacrash bij de start die volgde op een aanrijding tussen Max Defourny (R-Ace GP) en Gabriel Aubry (Tech 1). Shwartzman won die tweede race met gemak voor Fenestraz, die dan al zeker was van de titel. Richard Verschoor (MP Motorsport) pakte de laatste podiumplaats.

Fenestraz won de derde en laatste race in Barcelona voor Shwartzman. Defourny kende ditmaal een probleemloze race en pakte de laatste podiumplaats. Wil Palmer tikte aan als vierde, Verschoor sloot de top vijf af.

Foto's: Eurocup Formula Renault 2.0

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op maandag 30 oktober 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Barcelona.