van der Horst

Sachsenring: Race 1: Titelpretendenten palmen podium in

Podium race 1
Podium race 1
De titelstrijd blijft spannend in het ADAC GT kampioenschap nadat de volledige top drie in het kampioenschap op het podium eindigde in de eerste race op de Sachsenring. Puntenleiders Kelvin van der Linde en René Rast (Prosperia C Abt Racing Audi R8 ultra) wonnen de race voor hun belangrijkste titelrivaal Jaap van Lagen (GW IT Racing Team Schütz Motorsport Porsche 911). Dominik Baumann en Claudia Hürtgen (Pixum Team Schubert BMW Z4), die ook nog aanspraak maken op de titel eindigden op de derde plaats.
  • Powercars
Kelvin van der Linde - Prosperia C Abt Racing Audi R8 LMS ultra
Kelvin van der Linde - Prosperia C Abt Racing Audi R8 LMS ultra
Van der Linde vertrok van op de pole positie en nam bij de start de leiding van de race maar hij kon geen afstand nemen gezien in de eerste zeven ronden tot tweemaal toe de safety car naar buiten moest komen. Eerst was er in de openingsronde een aanrijding tussen de Mercedes van Alon Day en de BMW van Max Sandritter en in de zesde ronde viel de Corvette van Patrick Assenheimer stil in het midden van de piste.

 
Engelhart/van Lagen - Team Schütz Motorsport Porsche 911 GT3 R
Engelhart/van Lagen - Team Schütz Motorsport Porsche 911 GT3 R
Na de herstart behield van der Linde zijn leidersplaats maar hij voelde de hete adem van Engelhart in zijn nek. De Audi maakte echter een snellere pitstop en Rast kwam de baan op met een voorsprong van 3.5 seconden op Van Lagen. Tien minuten voor de finish kwam de safety car alweer de piste op, nu nadat de Corvette van Bleekemolen was stil gevallen op de baan. Met nog zes minuten te gaan na de herstart zetten beide piloten alles op alles maar Rast kon zijn rivaal achter zich houden.
   
Hürtgen/Baumann - PIXUM Team Schubert BMW Z4
Hürtgen/Baumann - PIXUM Team Schubert BMW Z4
Hürtgen lag na de start slechts zesde en zij kwam al heel vlug binnen om te pitten, een strategie die Baumann toeliet op te schuiven naar de derde positie, een plaats die de BMW wist te behouden tot bij de meet. Sebastian Asch en Philip Frommenwiler eindigden als vierde met hun Farnbacher Racing Porsche 911 voor Markus Winkelhock en Philip Geipel die de YACO Racing Audi R8 LMS ultra zijn beste resultaat van het jaar bezorgden. Luca Stolz en Maximilian Götz konden met hun HTP Mercedes aanspraak maken op een podiumplaats tot een drive through ze terugwierp naar de zevende plaats.
 
ADAC GT Sachsenring; Uitslag race 1:
 
1. Kelvin van der Linde/René Rast (Prosperia C Abt Racing Audi R8 LMS ultra) 40 ronden
2. Christian Engelhart/Jaap van Lagen (Team Schütz Motorsport Porsche 911 GT3 R) +1.342
3. Claudia Hürtgen/Dominik Baumann (PIXUM Team Schubert BMW Z4 GT3) +3.460
4. Philipp Frommenwiler/Sebastian Asch (Farnbacher Racing Porsche 911 GT3 R) +5.102
5. Philip Geipel/Markus Winkelhock (YACO Racing Audi R8 LMS ultra) +5.775
6. Maro Engel/Jan Seyffarth (ROWE RACING Mercedes-Benz SLS AMG GT3) +6.351
 
Stand in het kampioenschap:
 
1. Kelvin van der Linde/René Rast: 180 punten
2. Jaap van Lagen: 170 punten
3. Claudia Hürtgen/Dominik Baumann: 151 punten
4. Daniel Keilwitz: 134 punten

Foto's: ADAC GT PressDit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in ADAC GT Masters op zaterdag 20 september 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Sachsenring.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons