van der Horst

Sachsenring: Race 2: Rast en van der Linde op titelkoers na tweede zege

Start race 2
Start race 2
Kelvin van der Linde en René Rast (Prosperia C Abt Audi R8 LMS ultra) hebben ook de tweede race voor het ADAC GT kampioenschap op de Sachsenring gewonnen en zijn met deze nieuwe zege nu bijna zeker van de titel. Regen maakte het de rijders niet gemakkelijk maar dat verhinderde Rast en van der Linde niet om op overtuigende wijze naar hun derde zege van het seizoen te rijden. Hun directe rivaal voor de titel Jaap van Lagen kende minder geluk, bij een aanrijding bij de start werd de achtervleugel van zijn Porsche beschadigd en de Nederlander moest de pits binnenkomen voor een noodherstelling waardoor hij buiten de punten finishte.
  • Prospeed Competition
Kelvin van der Linde en René Rast
Kelvin van der Linde en René Rast
Rast schoot van op de derde startplaats naar voren en pakte onmiddellijk na de start de leiding van de wedstrijd. De tweede Audi van het Prosperia C Abt team, met Thiim aan het stuur lag tweede en schermde de leidende wagen af tot bij de pitstop. Wanneer van der Linde had overgenomen van Rast en de piste opkwam, begon het te regenen. De Zuid-Afrikaan was reed op slicks, maar dat weerhield hem er niet van om de concurrentie achter zich te laten. Zelfs toen een stuk van de bodemplaat loskwam op de Audi scheen van der Linde daar geen hinder van te ondervinden. Naast Van Lagen maakten ook  Claudia Hürtgen en Austrian Dominik Baumann (PIXUM Team Schubert BMW Z4) nog aanspraak op de titel maar na een spin viel de wagen terug naar de zesde positie. Baumann en Hürtgen zijn daarmee zo goed als zeker uitgeschakeld voor de titelstrijd.
 
Renauer/Schwager - Team Herberth Porsche 911 GT3 R
Renauer/Schwager - Team Herberth Porsche 911 GT3 R
De tweede plaats ging naar de Team Herbert Porsche van Dominik Schwager en Robert Renauer, vooral deze laatste reed een prachtige race en bracht in de regen de wagen van de zevende terug naar de tweede positie en verwees zo de tweede Prosperia C Abt Audi van Thiim en Hamprecht naar de derde plaats. Philip Geipel en Markus Winkelhock redden opnieuw een mooie race met de YACO Racing Audi R8 en werden vierde, één plaats beter dan bij de zaterdagrace. De twee PIXUM Team Schubert BMW’s pakten de vijfde en zesde plaats  met  Sandritter/Klingmann voor Hürtgen/Baumann. Daarachter volgden de twee ROWE Racing Mercedes SLS van Bastian/Alguersuari en Engel/Seyffarth.
 
ADAC GT; Sachsenring; Uitslag race 2:
 
1. Kelvin van der Linde/René Rast (Prosperia C Abt Racing Audi R8 LMS ultra) 42 ronden
2. Robert Renauer/Dominik Schwager (Team Herberth Porsche 911 GT3 R) +2.288
3. Fabian Hamprecht/Nicki Thiim (Prosperia C Abt Racing Audi R8 LMS ultra) +6.309
4. Philip Geipel/Markus Winkelhock (YACO Racing Audi R8 LMS ultra) +7.253
5. Max Sandritter/Jens Klingmann (PIXUM Team Schubert BMW Z4 GT3) +8.727
6. Claudia Hürtgen/Dominik Baumann (PIXUM Team Schubert BMW Z4 GT3) +10.873

Foto's: ADAC GT PressDit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in ADAC GT Masters op zondag 21 september 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Sachsenring.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons