van der Horst

Salzburgring: Stefano Comini nieuwe leider in de puntenstand

Stefano Comini - Comtoyou Racing Audi RS 3 LMS
Stefano Comini - Comtoyou Racing Audi RS 3 LMS
Op de Salzburgring hebben Dusan Borkovic (Alfa Romeo) en Roberto Colciago (Honda) ieder een race gewonnen van de TCR International Series. Met twee derde plaatsen was het echter Stefano Comini (Comtoyou Racing Audi RS 3) die Oostenrijk verliet als leider in de tussenstand, met 125 punten telt hij drie eenheden meer dan Colciago. De races op de Salzburgring werden ontsierd door een reeks hevige crashes allen veroorzaakt door klapbanden.
Dusan Borkovic - Alfa Romeo Giulietta
Dusan Borkovic - Alfa Romeo Giulietta
Bij de start van de eerste race was Borkovic (Alfa Romeo) het beste weg en ging als leider de eerste bocht in voor Mat'o Homola (Opel Astra). Ondertussen begon Comini aan een remonte die hem van de achtste naar de derde plaats zou brengen. Ook Jean-Karl Vernay en Rob Huff, beiden met VW Golf van het WR Team, zetten na een zwakke kwalificatie een remonte in tot in de negende ronde de Brit zwaar van de baan ging na een klapband. Na een interventie van de safety car werd de race hernomen maar in de veertiende ronde was het de beurt aan Vernay om zwaar te crashen, opnieuw ten gevolge van een klapband. De race werd definitief gestopt en Borkovic werd tot overwinnaar uitgeroepen voor Homola, Comini en Thomas Jäger (Audi RS 3). Frédéric Vervisch (Comtoyou Racing Audi RS 3) kwam als tiende over de lijn.  

Roberto Colcagio - Honda Civic
Roberto Colcagio - Honda Civic
De twee WR Team VW’s ontbraken op de startgrid voor de tweede race. Ditmaal was het Roberto Colcagio (Honda) die bij het doven van de lichten de leiding nam met in zijn spoor Gianni Morbidelli (VW Golf) en Attila Tassi (Honda). In de derde ronde verdrong Tassi na heel wat duwwerk Morbidelli van de tweede plaats en later in de race zou de Italiaan nog twee plaatsen verliezen aan Comini en Oriola. Colcagio behaalde zijn derde zege van het seizoen voor merkgenoot Tassi en Comini. Na de races diende het Lukoil Craft-Bamboo team een klacht in tegen de Alfa Romeo’s en de Opel’s en eiste een controle van de turbodruk bij de geviseerde wagens. De klacht werd aanvankelijk verworpen maar Craft-Bamboo ging in beroep, zodat de uitslag van beide races nog niet definitief is. Frédéric Vervisch haalde de finish niet in race 2.

Foto's: TCR International Series
 



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in TCR International Series op maandag 12 juni 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Salzburgring.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons