van der Horst

Salzburgring vervangt Marrakech op hertekende WTCR-kalender

Exit Marrakech
Exit Marrakech
De FIA Touring Car Commission kwam vandaag na afloop van haar meeting in Parijs met een gewijzigde WTCR-kalender op de proppen. De openingsmeeting die traditiegetrouw in de buitenwijken van het Marokkaanse Marrakech (3-5/4) wordt verreden, wordt van de kalender geschrapt. Zodoende promoveert de manche op de Hungaroring (24-26/4) tot seizoensopener. Mits goedkeuring door de FIA World Motor Sport Council wordt de Marokkaanse afspraak vervangen door een raceweekend op de Oostenrijkse Salzburgring eind juli.
Salzburgring
Salzburgring
Het is geen geheim dat de meeting op de semi-permanente stratenomloop Circuit Moulay El Hassan rond de figuur van Mehdi Bennani werd gebouwd. Nadat Volkswagen Motorsport zich reeds eerder uit het WTCR terugtrok en ook Sebastien Loeb Racing recent te kennen gaf niet langer in de serie te zullen aanzetten, kwam Bennani zonder (WTCR)stuur te zitten. Promotor Eurosport Events achtte het organiseren van de Noord-Afrikaanse heat  dan ook niet langer opportuun, al sluit François Ribeiro een terugkeer naar Marrakech in de toekomst geenszins uit.
Na een collectieve oefengalop eind maart op MotorLand Aragón, komt de Hungaroring thans de eer toe de vijandelijkheden te openen. Een uitgelezen kans voor regerend kampioen Norbert Michelisz om voor eigen volk dadelijk de bakens uit te zetten.

De leemte op de kalender wordt  ingevuld door een manche op de Salzburgring (24-26/7), de snelle en sfeervolle 'old school' omloop dik tien kilometer buiten Salzburg, eerder reeds het decor voor menig gesmaakte WTCC-confrontatie.
 
Salzburg sluit nu het Europese luik van het kampioenschap af, met als gevolg dat het zomerresces van (aanvankelijk) twee maand thans zowat gehalveerd wordt. Om wagens en materiaal tijdig naar het Chinese Ningbo verscheept te krijgen, wordt de Chinese manche (18-20/9) daarom met twee weken verdaagd. Eurosport Events, de FIA en eventpromotor Mitime volgen gezamenlijk de evolutie van de coronavirusuitbraak op.
 
WTCR – FIA World Touring Car Cup-kalender 2020 (mits goedkeuring FIA World Motor Sport Councill)
WTCR Race of Hungary (Hungaroring), 24-26 april
WTCR Race of Germany (Nürburgring Nordschleife), 20-23 mei
WTCR Race of Slovakia (Slovakia Ring), 5-7 juni
WTCR Race of Portugal (Circuito Internacional de Vila Real), 19-21 juni
WTCR Race of Spain (MotorLand Aragón), 3-5  juli
WTCR Race of Austria (Salzburgring), 24-26 juli
WTCR Race of China (Ningbo International Speedpark), 18-20 september
WTCR Race of South Korea (Inje Speedium), 16-18 oktober
WTCR Race of Macau (Circuito da Guia), 19-22 november
WTCR Race of Malaysia (Sepang International Circuit), 10-13 december

Foto's: Hans van OnsemDit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in FIA World Touring Car Cup op woensdag 5 februari 2020.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons