van der Horst

Sam Dejonghe: “Ik kon zeker een seconde sneller gaan”

Sam Dejonghe - Aston Martin Brussels
Sam Dejonghe - Aston Martin Brussels
Op het circuit van Spa-Francorchamps vindt dit weekend de tweede manche van de International GT Open plaats. Vijfentwintig wagens namen vrijdag de piste voor twee vrij trainingssessies, onder hen de Aston Martin V12 Vantage GT3 van Aston Martin Brussels bestuurd door Tim Verbergt en Sam Dejonghe. Deze laatste maakte zijn racedebuut met een GT3. Dejonghe glunderde na het stuur genomen te hebben van de krachtige GT3 bolide, maar was na de twee sessies toch enigszins gefrustreerd over de talrijke onderbrekingen die de sessies teisterden.
  • De Swert Opticiens
Sam Dejonghe - Aston Martin Brussels
Sam Dejonghe - Aston Martin Brussels
In de eerste vrije sessie zette de witgele Aston Martin de zestiende neer, in de namiddag in een sessie die driemaal met de rode vlag werd onderbroken werd de negentiende tijd genoteerd. Sam Dejonghe: “Wat frustrerend, ik kreeg de tijd niet om de wagen goed te leren kennen. De sessies waren al vrij kort en dan werden die nog voortdurend stil gelegd, zo kon ik minder kilometers maken dan gepland. Ik reed een 2:22, maar daar kan ik zeker een seconde af doen. In mijn snelste ronden zat ik
Veel schade tijdens de sessies
Veel schade tijdens de sessies
vast achter een Lamborghini die net iets trager was dan ik maar weer juist te snel om er voorbij te gaan zonder risico’s te nemen. Morgen moet het beter gaan in de kwalificatie.” Dejonghe heeft dit weekend nog de kwalificatie en twee races voor de boeg om de Aston Martin GT3 beter te leren kennen, een wagen waarover gefluisterd wordt dat hij met Dejonghe ook aan de start zal staan van de 24 uren van Spa.

In de morgensessie ging de snelste tijd in 2:19.196 naar SF Racing Ferrari 488 GT3 van Fu Songyang en Andrea Caldarelli. Op 0.407 seconde volgde de Balfe Motorsport McLaren 650S van Rob Bell en Shaun Balfe. De Emil Frey Racing Lexus RC F van Albert Costa en
AF Corse - Ferrari 488 GT3
AF Corse - Ferrari 488 GT3
Phillipp Frommenwiler klokte de derde tijd in 2:19.912. In de namiddag was het weer een Ferrari die postvatte bovenaan de tabellen, nu het exemplaar van AF Corse met Marco Cioci achter het stuur. Met een tijd van 2:18.208 ging hij de SF Ferrari vooraf met 0.920 seconde. De derde tijd was voor de  SPS Automotive Performance Mercedes AMG GT van Valentin Pierburg en Jules Szymkowiak.

 
Foto's: Niels Vaeck
   • Belgian Truck GP

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons