van der Horst

Nieuwe samenwerking tussen Mercedes en sociale onderneming The Stemettes

Toto Wolff
Toto Wolff
Op Internationale Vrouwendag gisteren, maakte Mercedes-AMG Petronas F1 Team zijn nieuwe samenwerking bekend met de Britse sociale onderneming The Stemettes. Als onderdeel van Mercedes zijn "Accelerate 25"-programma dient de samenwerking om meer meisjes en jonge vrouwen te inspireren om een carrière te beginnen in wetenschap, technologie, techniek en wiskunde.
  • Dreamdrive
Mercedes lanceerde hun "Accelerate 25"-programma in december 2020. Het programma wil ervoor zorgen dat 25% van de nieuwe starters in hun team tegen 2025 uit minderhedengroepen komt. De samenwerking met The Stemettes kan dus voor toekomstige werknemers zorgen.

Accelerate 25
Accelerate 25
Sinds 2013 heeft The Stemettes, onder leiding van dr. Anne-Marie Imafidon, al met meer dan 50.000 jonge vrouwen van vijf tot 25 jaar gewerkt in het Verenigd Koninkrijk. Stemettes is afkomstig van STEM: de afkorting voor Science, Technology, Engineering en Mathematics. Met behulp van de regerende kampioenen, hoopt de onderneming het aantal leden te kunnen uitbreiden. 

Mercedes onthulde de details van de samenwerking speciaal op Internationale Vrouwendag. In maart zal het "Student to Stemette"-programma plaatsvinden. Dat geeft jonge vrouwen uit etnische minderheden en lage sociale achtergronden de kans om samen te werken met ervaren Mercedes Formule 1-ingenieurs. Met behulp van een mentorprogramma van vier maanden worden de jonge vrouwen begeleid naar een STEM-carrière. In juli zullen tien jonge vrouwen zich ook aansluiten bij de "Stemettes Certification Academy": een online STEM-programma van een week, inclusief sessies met Mercedes F1-medewerkers.

Dr. Imafidon zit ook in de raad van commissarissen van de "Hamilton Commision" van Lewis Hamilton. Die commissie wil zwarte mensen aanmoedigen om STEM-carrières in de autosport te beginnen. In februari had Mercedes ook al hun eerste STEM Academy-lezing georganiseerd door Hamilton en teambaas Toto Wolff.

Foto: RIP, Mercedes-AMG Petronas F1 Team



Dit artikel werd gepubliceerd door Imaani Barée in Formule 1 op dinsdag 9 maart 2021.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons