van der Horst

Sanya: Een voorbeschouwing van onze Belgen

Stoffel Vandoorne
Stoffel Vandoorne
Dit weekend wordt met Sanya de 22ste stad in vijf seizoenen Formule E aangevat en krijgen zo onze Belgen Jérôme D'Ambrosio en Stoffel Vandoorne een compleet nieuw tracé voorgeschoteld. Terwijl beiden moesten opgeven in Hong Kong, kijken zij toch uit naar de nieuwe uitdaging die hun zaterdag wacht. Een voorbeschouwing van onze Belgen in China.
Jérôme D'Ambrosio
Jérôme D'Ambrosio
Jérôme D'Ambrosio kende een niet al te beste Hong Kong E-Prix met een barslechte kwalificatiesessie en een nog knulliger einde tijdens de race. Toch staat hij nog op een mooie tweede plaats in de tussenstand en dat de Etterbekenaar zin heeft om na dit weekend bovenaan te blijven laat hij toch blijken. "We moeten ons focussen om ons best te doen in elke race. We zijn altijd snel geweest op een droge baan dus verwacht ik dat wij weer zullen meestrijden voor het podium dit weekend. Naar een nieuw circuit gaan is altijd een uitdaging, maar het is iets waar je aan gewend geraakt in de Formule E en we zullen niet onvoorbereid aan de start verschijnen."

Stoffel Vandoorne
Stoffel Vandoorne
Ulrich Fritz bevestigde een feit waar wij niet om heen kunnen: HWA Racelab heeft een grote stap voorwaarts gezet in Hong Kong. En die mening deelt ook Stoffel Vandoorne, die de geschiedenisboeken in zal gaan als de polesitter van de 50ste ePrix in de Formule E. Voor de manche van dit weekend blijft de Rumbekenaar nuchter qua uitspraken en wil hij progressie maken zonder een stap over te slaan. "We hebben getoond dat onze snelheid in de kwalifcaties goed is en zeker na mijn pole. Onze focus dit weekend is onze prestaties tijdens de race verbeteren en een probleemloos weekend kunnen afwerken. Daarna zullen we zien wat we kunnen bereiken."

Foto's: Formula ESchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Formule E op donderdag 21 maart 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Sanya.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons