van der Horst

Sanya: Sébastien Buemi bestraft voor aanrijding Robin Frijns - Lucas Di Grassi

Sébastien Buemi
Sébastien Buemi
Terwijl de dag in Sanya nog goed begon voor Sébastien Buemi, ging het vanaf de superpole in dalende lijn. De Zwitser moest vanuit de pits starten na een penalty en kon zich uiteindelijk nog opwerken naar een zesde plaats. Toch vonden de racestewards het nodig om hem als dader aan te duiden voor de aanrijding tussen Robin Frijns en Lucas Di Grassi met een penalty van 10 seconden als gevolg.
  • Powercars
Robin Frijns en Jérôme D'Ambrosio
Robin Frijns en Jérôme D'Ambrosio
Terwijl Frijns in de verdediging ging tijdens de voorlaatste ronde op de Zwitser, kreeg de Nederlander een tik van de Nissan e.Dams bolide. Het gevolg was dat Frijns rechtdoor schoot aan de haarspeldbocht en recht op Di Grassi vloog. Na de race reikten de stewards dan ook een straf van 10 seconden uit voor Buemi. Hiermee tuimelt hij van plaats zes naar plaats acht. Het is overigens niet de eerste keer dat zij elkaar aanreden. Tijdens de finale in Montreal twee seizoenen geleden kwamen beide rijders ook al in aanraking en verloor Buemi zijn kans op de titel.

Goed nieuws wel voor Jérôme D'Ambrosio. Dankzij de tijdstraf van Buemi, schuift de Etterbekenaar op naar een zesde plaats waardoor hij maar één punt achter ligt op Antonio Félix da Costa.

Foto's: Formula ESchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Formule E op zaterdag 23 maart 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Sanya.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons