van der Horst

Sao Paulo: Einde van een tijdperk voor Massa

Felipe Massa - Ferrari
Felipe Massa - Ferrari
Komend weekend is er alweer de laatste race van een F1-seizoen dat weliswaar mooi begon maar naar het einde toe ernstig aan spanning (en kijkers) moest inboeten door de dominantie van Sebastian Vettel en Red Bull. De laatste wedstrijd ook voor de huidige generatie van V8 motoren, daar deze na dit weekend plaats moeten ruimen voor de veel kleinere 1.6 liter krachtbronnen met turbo. En ook het einde van lokale held Felipe Massa bij Ferrari.
Felipe Massa - Ferrari F138
Felipe Massa - Ferrari F138
Na 8 seizoenen, 11 zeges en 36 podiums neemt de Braziliaan dit weekend afscheid bij de Scuderia en voor de gelegenheid met een speciaal helmdesign. Zijn hoogtepunt kwam er in 2008 toen hij met Hamilton vocht om de wereldtitel. Hij haalde het uiteindelijk nipt niet van de Brit maar de hele F1-paddock beschouwde hem sinds dan wel als potentiële wereldkampioen in plaats van goede teamgenoot, zoals daarvoor vaak het geval was. Zijn dieptepunt kwam er echter nauwelijks een jaar later. Tijdens de kwalificatie voor de Grote Prijs van Hongarije in 2009 kreeg hij een losgekomen veer van de auto van landgenoot Barrichello vol op zijn helm. Een lange herstelperiode was het gevolg en tot nu wordt nog steeds beweerd dat de Braziliaan nooit meer het niveau kon halen van daarvoor.
Hopelijk kan hij zich bij Williams in 2014 vaak in de kijker rijden, maar eerst neemt hij komend weekend afscheid van Ferrari voor "zijn" publiek.

Foto's: Georges De Coster  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons