van der Horst

São Paulo: Sébastien Buemi snelste in eerste training, Stoffel Vandoorne op plaats vier

Sébastien Buemi
Sébastien Buemi
Tijdens de eerste vrije training in het kader van de São Paulo E-Prix was het Sébastien Buemi die als snelste de sessie afsloot. De Zwitser bleef met zijn Envision Racing Sascha Fenestraz (Nissan) en Dan Ticktum (NIO 333) voor. Ook Stoffel Vandoorne (DS Penske) was goed vooraan terug te vinden, ondanks dat de Rumbekenaar zoals velen zich liet verrassen in de eerste bochten.
Het tracé in de Braziliaanse stad is snel, bloedsnel. Voor het eerst in de geschiedenis van de Formule E bereiken we zelfs topsnelheden van 270 km/u. Maar met een snel circuit, betekent het ook dat de kans op fouten hoger ligt. Zo ook in de eerste chicane complex, waar vele rijders zich verremden bij het indraaien van bocht één. Zo ook Vandoorne, hij raakte er de bandenmuur. Gelukkig liep de wagen minimale schade op, waarna een bezoek aan de pits Vandoorne zonder problemen de sessie kon verderzetten.

Thomas Biermaier en Robin Frijns
Thomas Biermaier en Robin Frijns
Het was uitkijken hoe de Mahindra aangedreven wagens de sessie verteerden, nadat de wagens werden teruggetrokken in Kaapstad. Lucas Di Grassi verklaarde voor de training dat het probleem met de ophanging opgelost was, al viel dit nog niet op in de sessie zelf, gezien de Braziliaan de best geklasseerde van de Mahindra piloten was met een negende plek. Ook betekent de wedstrijd de terugkeer van Robin Frijns (ABT Cupra), twee maanden na zijn crash in Mexico City. De Maastrichter kende ook de nodige problemen bij het indraaien van de eerste bocht en besloot als laatste de vrije training.

Foto's: Formula EDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Formule E op vrijdag 24 maart 2023 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting São Paulo.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons