van der Horst

Sauber werkt samen met Stellantis om Alfa Romeo-deal te verlengen

Antonio Giovinazzi - Alfa Romeo
Antonio Giovinazzi - Alfa Romeo
Sauber werkt momenteel samen met Stellantis om de deal met Alfa Romeo te verlengen. Momenteel eindigt de deal op het einde van dit jaar, maar het Zwitserse team wil de Italiaanse partner nog zo lang mogelijk houden in de Formule 1, met behulp van de Stellantis-groep - een fusie van de Fiat Chrysler Group, eigenaar van Alfa Romeo en de PSA Group.
Alfa Romeo sloot zich in 2018 voor het eerst aan bij Sauber als titelsponsor, voordat een uitbreiding van het partnerschap ervoor zorgde dat het team vanaf 2019 bekend werd als Alfa Romeo Racing. Sauber kondigde afgelopen oktober aan dat het zijn overeenkomst met Alfa Romeo met nog een seizoen had verlengd, maar teambaas Frederic Vasseur hoopt de samenwerking op lange termijn voort te zetten.

Carlos Tavares, CEO van Stellantis, onthulde in mei dat de groep vastbesloten was om de komende tien jaar door te gaan met investeren in Alfa Romeo, ondanks het feit dat er nu veertien merken onder de groep zitten. Bronnen gaven in januari, aan Motorsport.com, aan dat Sauber zijn technische samenwerking met Ferrari - ook een merk van Stellantis - zou voortzetten tot 2025 en daarmee een einde zou maken aan de ​​Renault-partnerteam-geruchten.

Buiten de F1 heeft het partnerschap ertoe geleid dat Alfa Romeo de technische capaciteiten van Sauber Engineering heeft gebruikt om het ontwerp van zijn wegauto's te ondersteunen met modellen zoals de Giulia GTA en GTAm.

Foto: Georges De Coster



Dit artikel werd gepubliceerd door Imaani Barée in Formule 1 op donderdag 3 juni 2021.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons