van der Horst

Scott Elkins nieuwe racedirecteur bij DTM

Scott Elkins
Scott Elkins
Een rol achter de schermen, maar oh zo belangrijk tijdens eender welke race, is die van racedirecteur. De persoon in kwestie waakt over de veiligheid van de piloten en grijpt in indien nodig tijdens de wedstrijd. De bekendste zijn Michael Masi bij de Formule 1 en Edoardo Freitas bij alle ACO-gerelateerde races. Scott Elkins is ook geen onbekende voor de Formule E-fan, maar vanaf volgend seizoen zal de Amerikaan ook de wedstrijden van de DTM en DTM Trophy in goede banen leiden.
Elkins begon zijn carrière bij IMSA alvorens over te stappen als racedirecteur bij de Formule E. Sindsdien is de Amerikaan een vaste waarde bij het team van Alejandro Agag, want ook dit jaar was hij diegene die Extreme E in goede banen leidde. Nu zal hij ook de vaste man worden bij de DTM, waar hij een team van vijftien personen zal leiden tijdens zowel de DTM als DTM Trophy races. Daar neemt hij de functie over van Niels Wittich, die vanaf volgend jaar onder Masi in de Formule 1 zal werken en racedirecteur zal zijn in zowel de Formule 2 als Formule 3.

Toch geeft hij ook zijn job bij de Formule E niet op en die krijgt zelfs voorrang op de DTM. Indien beide kampioenschappen tegelijk zullen racen - op dit moment wanneer de DTM richting Portimão en Norisring gaat - zal Oliver Grodowski zijn taken overnemen.

Foto: DTMDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Deutsche Tourenwagen Masters op donderdag 25 november 2021.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons