van der Horst

Seoul: alles wat u moet weten in aanloop van de E-Prix

Start vrije trainingen Londen E-Prix 1
Start vrije trainingen Londen E-Prix 1
Dit weekend is het zover, dan is er de finale van het achtste seizoen van de Formule E, met andere woorden Money Time! Twee dagen lang zal Seoul de strijdarena zijn om te zien wie de opvolger wordt van Nyck de Vries. Grote favoriet is onze landgenoot Stoffel Vandoorne (Mercedes), die met 36 punten voorsprong op Mitch Evans (Jaguar) een comfortabele voorsprong heeft, al moet er eerst geracet worden op het gloednieuwe circuit in de Koreaanse hoofdstad.
  • Hamofa Performance
Circuit Seoul
Circuit Seoul
In 2020 had men al de inaugurale Seoul E-Prix moeten afwerken, ware het niet dat een pandemie serieus roet in het eten strooide. Toch zal dit raceweekend de geschiedenisboeken in gaan. Zondag is het namelijk de honderdste race van het kampioenschap en zal het tevens de eerste Aziatische stad zijn die als gastheer fungeert voor de finale. Het circuit zelf gaat ook een speciaal gevoel geven. 2,618 km, verdeeld over 22 bochten en met een stuk dat door het Olympische Stadion zal gaan. Hiermee willen de organisatoren het gevoel creeëren van Mexico. Daar zullen ook een tal van evenementen doorgaan, zoals het bezoek van Psy, bekend van de Gangnam Style.

Maar het beeld voor dit weekend zal snel duidelijk worden: het gevecht tussen Vandoorne en Evans voor de titel. Na de problemen bij Evans in de laatste race in Londen, omwille van een falende omschakelaar, is de voorsprong van Vandoorne uitgelopen tot 36 punten. Al had het eventueel meer kunnen zijn, ware het niet dat teamgenoot de Vries niet wou toegeven aan teamorders. Wat de scenario's zouden kunnen zijn als Vandoorne kampioen wordt, zullen wij in een later artikel bekendmaken.

Wie niets wil missen van de actie gaat wel twee nachten lang moeten opblijven aangezien het tijdsverschil tussen België en Zuid-Korea zeven uur is. De eerste vrije training start om 1 uur 's nachts, terwijl de tweede om 2:50 uur van start gaat. De kwalfiicaties en de duels worden op gang getrokken om 4:40 uur, terwijl de race om 9 uur aanvat. Voor zondag begint de laatste vrije training om 2:30 uur, terwijl de rest zoals op zaterdag wordt afgewerkt. Alle vrije trainingen zijn op de kanalen van de organisatie te volgen. Voor de kwalificaties zal RTBF Auvio live aanwezig zijn vanaf 4:30 uur. Als u niet vroeg wil opstaan, kan u deze uitzending herbekijken vanaf 8 uur op Eurosport 2. Voor de race zal de Franse zender aanwezig zijn om 8:30 uur, terwijl Eurosport om 8:50 uur live zal komen. Eveneens is dit hetzelfde voor zondag.

 
SessieDagTijdstip
Vrije Trainingen 1zaterdag01:00 - 01:30
Vrije Trainingen 2zaterdag02:50 - 03:20
Kwalificatieszaterdag04:40 - 05:55
Seoul e-Prix 1zaterdag09:00 - 10:00
Vrije Trainingen 3zondag02:30 - 03:00
Kwalificatieszondag04:40 - 05:55
Seoul e-Prix 2zondag09:00 - 10:00

Foto's: Formula EDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Formule E op maandag 8 augustus 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meetings Seoul 1 en Seoul 2.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons