van der Horst

Seoul: Norman Nato vervangt Sam Bird tijdens finale

Norman Nato
Norman Nato
Het achtste seizoen in Formule E was tot nog toe nog niet dat van Sam Bird. De Jaguar-rijder behaalde mindere resultaten en zijn seizoen is na Londen tot een einde gekomen. De Brit brak zijn hand tijdens de tweede race in de Britse hoofdstad en mag daarom niet deelnemen aan de finale in Seoul. In Zuid-Korea zal Bird vervangen worden door Norman Nato.
  • Hamofa Performance
Bird liep zijn blessure op tijdens de laatste race, toen hij in aanraking kwam met de NIO van Dan Ticktum in de openingsfase. Bird reed de race wel uit, maar zal niet tijdig klaar zijn voor de finale in Seoul volgende week. Er komt zo een einde aan de indrukwekkende reeks van minstens één zege per seizoen.

Voor Nato is dit zijn eerste optreden voor Jaguar sinds hij vorig seizoen moest vertrekken bij Venturi. De Fransman sloot wel af met een overwinning in de laatste race van Berlijn. Sinds zijn aanstelling als reserverijder was Nato aanwezig op elke wedstrijd. Dit wordt misschien zijn enige optreden voor Jaguar, want hij wordt gelinkt aan een zitje bij Nissan e.Dams, naast Sascha Fenestraz.

Foto: Kurt VanhoenackerDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Formule E op vrijdag 5 augustus 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meetings Seoul 1 en Seoul 2.
  • 24 Hours of Zolder

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons