van der Horst

Sergio Perez naar Red Bull Racing

Sergio Perez
Sergio Perez
Sergio Perez komt volgend jaar toch in actie in de Formule 1. Red Bull Racing bevestigde zopas dat de Mexicaan in 2021 teamgenoot wordt van Max Verstappen. Perez reed dit jaar voor Racing Point, maar door de komst van Sebastian Vettel en het aanblijven van Lance Stroll was er voor de GP-winnaar geen plaats meer volgend seizoen. Het leek er lang op dat Perez daardoor zonder zitje zat in 2021, maar nu moet Alex Albon dus plaats ruimen voor de snelle Zuid-Amerikaan.
Perez, die dit jaar in Bahrein de Grote Prijs van Sakhir won, debuteerde in 2011 in de F1. Ondanks zijn talent, won hij tot voor dit jaar nooit een Grote Prijs, al kwam hij in 2012 wel dicht in de buurt. De keuze van Red Bull voor Perez is opvallend, want de Mexicaan is geen product van de jeugdwerking van de energiedrankfabrikant. Eigenlijk had Perez niet veel opties meer, maar met het Red Bull Racing-contract op zak blijft de hoop aanwezig om in de toekomst meerdere F1-zeges op zijn conto te schrijven.

Omdat Perez het tweede racezitje inneemt bij de troepen van Christian Horner, schuift Red Bull Racing Albon dus na anderhalf jaar weer aan de kant, al blijft hij wel betrokken bij het Britse team als reserve- en ontwikkelingsrijder met het oog op het ontwikkelingswerk voor 2022. Albon verving Pierre Gasly in de zomer van 2019, maar het was de Fransman die dit jaar een Grote Prijs won, met zusterteam Alpha Tauri. Gezien Yuki Tsunoda in 2021 Gasly flankeert, had Red Bull geen optie om de Britse Thai in een racezitje te houden volgend seizoen.

Met de bevestiging van Perez, blijft er enkel bij Mercedes nog een zitje over, al is de algemene verwachting dat Hamilton zijn wereldtitel zal verdedigen bij het merk met de ster. Eerder vandaag bevestigde het F1-team dat het Britse chemieconcern een deel van de aandelen overnam, zodat het naast sponsor nu ook aandeelhouder is. Ineos, Daimler en teambaas Toto Wolff beschikken nu allemaal over een derde van de aandelen. Wolff werd overigens ook bevestigd tot 2023 als teamchef.

Foto: Racing International PhotographySchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Formule 1 op vrijdag 18 december 2020.
  • Powercars

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons