van der Horst

24H Le Mans: Serieuze twijfels over de deelname van beide Lotus Praga LMP2-wagens

Lotus T128
Lotus T128
De finale week van de 24 uren van Le Mans werd ingezet met slecht nieuws. Het Franse gerecht heeft de beide Lotus T128 LMP2 van het Kodewa team aangeslagen. Het team zou zijn financiële verplichtingen tegenover een partner niet nagekomen zijn waarna deze laatste besloot om het gerecht in te schakelen. Colin Kolles, eigenaar van het Kodewa team, heeft nu tot vrijdag om tot een overeenkomst te komen, anders moeten de wagens definitief forfait geven voor de wedstrijd.
  • Shopa
De Lotus T128 is een LMP2 wagen die nog maar vanaf dit jaar is ingezet en al voldoet aan de 2014 reglementering. Twee wagens worden ingezet in het WEC door het Kodewa team dat gerund wordt door Colin Kolles (ex HRT F1) en zijn zoon. Het team sloot een deal met de Tsjechische constructeur Praga  voor het onderhouden en later bouwen van de motoren voor de bolide. Het team zou met twee Lotus T128’s aan de start komen van de 24 uren van Le Mans, met als rijders  Bouchut/Weeda/Rossiter en Kraihamer/Charouz/Holzer. Vooral voor Bouchut zou een forfait hard aankomen, de Fransman was dit jaar aan zijn twintigste deelname toe.

Foto: FIA WECSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in 24 Heures du Mans op dinsdag 18 juni 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Heures du Mans.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons