van der Horst

Silverstone: Nieuwe derde plaats voor Bert Longin in race 2

V8 Racing - Corvette C6.R
V8 Racing - Corvette C6.R
Na zijn derde plaats in de eerste race voor het GT Open kampioenschap op het circuit van Silverstone, heeft onze landgenoot die prestatie nogmaals herhaald bij de tweede race op zondag. Longin en zijn ploegmaat Sijthoff kwamen opnieuw als derde over de lijn na de AF Corse Ferrari van Cameron/Griffin en Scuderia Villorba Ferrari van Filippi/Montermini. De overwinning in de GTS klasse was ditmaal voor de Seyffarth Mercedes van Toril/van der Zande.
  • Dreamdrive
De winnaars van zaterdag kenden minder geluk, Ramos en Pastorelli moesten de race verlaten nadat hun wagen in de pits bleef steken met problemen met de alternator. De Villorba Ferrari nam bij het begin van de wedstrijd net als gisteren de leiding voor Griffin in het AF Corse exemplaar en de Corvette van Pastorelli. Ondertussen rukte Longin langzaam op in het veld om al snel post te vatten in de top vijf. Bij de pitstop verloor de Villorba Ferrari weer eens de leiding ditmaal aan de AF Corse Ferrari. Cameron bracht de Italiaanse wagen als eerste over de streep voor Montermini. Sijthoff moest in het tweede deel van de wedstrijd nog hard vechten om op te rukken naar de derde plaats en behaalde alzo een tweede podiumplaats op rij.

In de GTS klasse ging de overwinning na een hevige strijd uiteindelijk naar de Seyffarth Mercedes van Renger van der Zande en Miguel Toril. Zij klopten de rhino’s Leipert Lamborghini van Kox/Hamprecht en de SMP Ferrari van Rossel/Mavlanov. Ditmaal moest de Bhai Tech Racing McLaren van Pantano/Suzuki zich tevreden stellen met de vierde plaats. Montermini blijft met 182 punten leider in het kampioenschap voor zijn teammaat Luca Filippi die één race miste. Toril is leider in de GTS klasse.

Silverstone uitslag race 2:

01. Duncan Cameron/Matt Griffin (AF Corse Ferrari 458) Super GT
02. Andrea Montermini/Luca Filippi (Scuderia Villorba Ferrari 458) Super GT
03. Diederich Sijthoff/Bert Longin (V8 Racing Corvette) Super GT
04. Miguel Toril/Renger van der Zande (Seyffarth Mercedes SLS AMG) GTS
05. Fabian Hamprecht/Peter Kox (Team rhino’s Leiper Motorsport Lamborghini) GTS
06. Pol Rossel/Roman Mavlanov (SMP Racing Ferrari 458) GTS
07. Rafael Suzuki/Giorgio Pantano (Bhai Tech Racing McLaren MP4-12C) GTS
08. Lorenzo Bontempelli/Nicola De Marco (Kessel Racing Ferrari 458) GTS
09. Emilio Di Guida/Jeroen Bleekemolen (Autorlando Sport Porsche 997 GT3 R) GTS
10. Isaac Tutumlu/Antonio Spavone (Autorlando Sport Porsche 997 GT3 R) GTS

Foto's: GT Open/FotospeedyDit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in International GT Open op maandag 15 juli 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Silverstone.
  • Belgian Truck GP

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons