van der Horst

Silverstone: Podium voor Bert Longin in eerste race

V8 Racing by SRT - Corvette C6.R
V8 Racing by SRT - Corvette C6.R
Miguel Ramos en Nicky Pastorelli wonnen zaterdag de eerste race van het Silverstone-weekend, hun derde overwinning al dit jaar. De snelste wagen van de race was de als tweede geplaatste Villorba Corse Ferrari GT2 van Montermini en Filippi, maar de extra 15 seconden prestatiepenalty bij de pitstop maakte dat de Italiaanse bolide kansloos was voor de zege. Onze landgenoot Bert Longin pakte met zijn ploegmaat Diederik Sijthoff de derde plaats.
Bij de start pakte Montermini onmiddellijk de leiding en reed weg van beide V8 Racing Corvette’s van Ramos en Sijthoff. Na de eerste ronde verloren wij al twee wagens met de Porsche van Tutumlu en de Lamborghini van Hamprecht. Terwijl Montermini onbedreigd aan de leiding rijdt moet Sijthoff alles uit de kast halen om zijn derde plaats te behouden tegen de aanvallen van Seefried. Na de opgave van Heyer komt Montermini de pits binnen in ronde 14 voor de rijderwissel. Filippi kwam pas als derde terug de baan op daar de Ferrari gezien zijn prestaties in de vorige race 15 seconde extra stil moet staan.

Longin had de leiding voor Pastorelli maar de Nederlander nam al snel de koppositie terug over.  Fillipi naderde op Longin en ging hem in de vierentwintigste ronde voorbij na een kort maar hevig duel. De Italiaan zette dan de achtervolging in op Pastorelli maar de Nederlander bleef de situatie meester en won voor Flippi, Longin en Griffin.
In de GTS klasse kregen wij een dubbel voor de Bhai Tech McLaren’s op plaatsen vijf en zes met Pantano/Suzuki  en Van Der Drift/Razia. Deze laatsten kregen nog 30 seconden straftijd omdat de banden te laat op de wagen gezet werden op de grid en vieenl terug naar plaats negen (vijfde in GTS).

Uitslag race 1 Silverstone:

01. Miguel Ramos/Nicky Pastorelli (V8 Racing Corvette) Super GT
02. Andrea Montermini/Luca Filippi (Scuderia Villorba Ferrari 458) Super GT
03. Diederich Sijthoff/Bert Longin (V8 Racing Corvette) Super GT
04. Duncan Cameron/Matt Griffin (AF Corse Ferrari 458) Super GT
05. Rafael Suzuki/Giorgio Pantano (Bhai Tech Racing McLaren MP4-12C) GTS
06. Matteo Beretta/Michael Lyons (AF Corse Ferrari 458) GTS
07. Johnny Laursen/Jan Magnussen (Kessel Racing Ferrari 458) GTS
08. Emilio Di Guida/Jeroen Bleekemolen (Porsche 997 GT3 R) GTS
09. Chris Van Der Drift/Luiz Razia (Bhai Tech Racing McLaren MP4-12C) GTS
10. Pol Rossel/Roman Mavlanov (SMP Racing Ferrari 458) GTSDit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in International GT Open op zondag 14 juli 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Silverstone.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons