van der Horst

Silverstone: Dolby/Enge leiden Lamborghini dubbel

Craig Dolby/Tomas Enge - Lamborghini Gallardo REX
Craig Dolby/Tomas Enge - Lamborghini Gallardo REX
Craig Dolby en Tomas Enge wonnen met hun (Reiter) Lamborghini Gallardo REX de eerste race voor de GT Open serie te Silverstone. Ook de tweede plaats ging naar een Lamborghini met de Orange1 Team Lazarus Huracán van Thomas Biagi en Fabrizio Crestani. Met die tweede plaats verstevigden de twee Italianen hun leidersplaats in het kampioenschap. Pieter Schothorst maakte een mooi debuut bij Teo Martín Motorsport, samen met Miguel Ramos werd hij derde met de BMW M6.
  • Shopa
Start race 1 Silverstone
Start race 1 Silverstone
Côme Ledogar (Garage 59 McLaren 650S) was het best weg bij de start maar werd op de hielen gezeten door een ontketende craig Dolby. Deze laatste ging echter wijd in Copse en moest Gustavo Yacamán (Teo Martín Motorsport BMW M6) en Phil Keen (Balfe Motorsport McLaren 650S) voor laten. Terwijl er achter hem strijd werd geleverd voor de tweede positie, kon Ledogar afstand nemen van zijn concurrenten.  

Craig Dolby
Craig Dolby
Dolby wist nog voorbij Yacamán te gaan alvorens de wagens binnenkwamen voor de verplichte pitstop. Na de pilotenwissels was het nog steeds de McLaren die de leiding had nu met Alexander West aan het stuur. Hij werd gevolgd door Shaun Balfe en Tomas Enge. Deze laatse verkeerde in grote vorm en begon de beide McLaren’s onder druk te zetten en in de 25ste ronde ging de Tsjech voorbij beide Engelse bolides. Crestani had ondertussen ook aansluiting gevonden bij de koplopers en ging ook de twee McLaren’s voorbij wat later gevolgd door Schothorst. De vierde plaats ging nog naar de TF Sport Aston Martin van Salih Yoluc en Euan Hankey die op het einde de Balfe Motorsport McLaren achter zich wirst te laten. De zege in de Am klasse was voor de FF Corse Ferrari van Jamie Stanley en Paul McNeilly.

Foto's: GT Open & Arne Simons
 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in International GT Open op zaterdag 23 juli 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Silverstone.
  • VR Racing

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons