van der Horst

Silverstone: Nieuwtjes van de Belgen uit de paddock

Rowe Racing - BMW M6 GT3
Rowe Racing - BMW M6 GT3
Na de vrije training van vanmorgen legden we ons oor eens te luisteren bij enkele Belgen. Een tevreden Maxime Martin, na een sterk DTM-weekend op de Hockenheimring, kreeg een wel erg late oproep om nog aan de start te verschijnen dit weekend. "Gisteren (vrijdag) om 14u kreeg ik een telefoontje! Ik ben dan maar halsoverkop naar hier gekomen!" Verder hoorden we van Laurens Vanthoor dat de vijfde tijd die ze vanmorgen draaiden toch niet erg representatief is.
"We sukkelen al sinds Brands Hatch met de balans van de Audi. We proberen dit met man en macht op te lossen, sommige van onze andere auto's hebben er ook last van. Onze vijfde tijd was er alleen omdat we voor dat rondje een setje nieuwe banden hadden gemonteerd."

Garage 59 McLaren 650S GT3
Garage 59 McLaren 650S GT3
Garage 59-teambaas Bas Leinders beaamt dat de tijden van vanmorgen niet representatief zijn: "Net als vele andere teams reden ook wij met oude banden. Je kan dus uit de eerste sessie zeker niet opmaken wie hier snel is. Dat er drie Pro-Am wagens bovenaan stonden is helemaal niet merkwaardig omdat zij nog vrije nieuwe bandensets uit de Bronze Test van eerder vanmorgen konden inzetten. De sessie van straks zal een veel beter beeld geven van de krachtverhoudingen."

De Pre Qualifying wordt om 17u30 Belgische tijd op gang geschoten.

Foto's: Arne SimonsSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in Blancpain GT Endurance op zaterdag 14 mei 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Silverstone.
  • Oeste Kart

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons