van der Horst

Silverstone 500: Barwell Motorsport wint na spannend duel

Barwell Motorsport - Lamborghini Huracan GT3 Evo
Barwell Motorsport - Lamborghini Huracan GT3 Evo
Dit weekend stond de Silverstone 500 op het programma, de toprace van het British GT. Een race van 180 minuten met drie pitstops kregen de teams voorgeschoteld en het was de Barwell Motorsport Lamborghini dat met de winst ging lopen. Adam Balon en Sandy Mitchell kregen de overwinning weliswaar niet cadeau. Bij de GT4's ging de winst naar Newbridge Motorsport Aston Martin van Matt Topham en Darren Turner. Overigens behaalde de winnaar evenveel ronden als vorig jaar en haalde dus ook de 500 kilometer.
Start 2022 British GT Silverstone 500
Start 2022 British GT Silverstone 500
Hoewel Balon vanaf pole mocht starten, moesten zowel hij als Mitchell werken voor hun overwinning. Vooral tegenover de Garage 59 McLaren van Alexander West en Marvin Kirchhöfer. De Zweed kon zich in de eerste stint een weg naar voren banen vanuit tiende positie, terwijl de Duitser zich ook in zijn sas voelde op het tracé door een nieuw ronderecord te rijden. Toch kon de Schotse Lamborghini-fabriekspiloot net voor de McLaren blijven en tijdens de laatste 35 minuten werd het een gevecht om de eerste plaats. Uiteindelijk hield de Lamborghini aan de meet maar een halve tel over. Ook de derde plaats ging naar een McLaren, deze keer voor Optimum Motorsport van Nick Moss en Joe Osborne, die konden profiteren van het wegvallen van de Enduro Motorsport McLaren.

Newbridge Motorsport - Aston Martin Vantage GT4
Newbridge Motorsport - Aston Martin Vantage GT4
Vorig seizoen debuteerden Topham en Turner hier voor het eerst met de Newbridge Motorsport Aston Martin en reden toen al richting winst. Dit jaar deden zij exact hetzelfde, al moesten ook zij werken voor de overwinning. Terwijl zij uitkomen in de Pro-Am klasse, waren het vooral zij uit de Silver klasse die hen geen moment rust gaven. Maar gezien zij maar liefst 14 seconden minder bij een pitstop nodig hadden, kon het duo zich uiteindelijk loswrikken van de rest om met 34 seconden voorsprong richting de overwinning te rijden. De Steller Motorsport Audi van Richard Williams en Sennan Fielding eindigde als tweede, terwijl de Valluga Racing Porsche van Ross Wylie en Matthew Graham het podium vervolledigde.

Foto's: British GTDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in British GT Championship op zondag 8 mei 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Silverstone 500.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons