van der Horst

Silverstone: Verliest Aston Martin de pole? (UPDATE)

R-Motorsport - Aston Martin Vantage GT3
R-Motorsport - Aston Martin Vantage GT3
Kort na de middag raakte bekend dat de snelste auto uit de kwalificaties van vanochtend, de R-Motorsport Aston Martin #76, niet door de technische keuring is geraakt. De stewards vonden geen data terug in de datalogger aan boord van de auto en dat is tegen het reglement. Daardoor wordt de Aston Martin uit de uitslag geschrapt en moet die de wedstrijd beginnen vanaf de laatste startplaats. Het team ging echter tegen die beslissing in beroep. Het is dus nog even afwachten of de Aston Martin, al dan niet de AKKA ASP Mercedes #88, vanaf de eerste startplaats zal vertrekken, straks om 16u.
UPDATE 15u30: De wagen zal effectief vanaf de pole vertrekken. Door het hangende beroep van R-Motorsport is het resultaat dat Aston Martin #76 neerzet in de wedstrijd onder voorbehoud. Wordt vervolgd...

Foto: Racing International PhotographyDit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in Blancpain GT Endurance op zondag 20 mei 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Silverstone.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons